Home » Det kommer kraftig regn til Norge

Det kommer kraftig regn til Norge

by Connie Nielsen

Etter flere varme dager nærmer det seg kraftig regnvær til Norge. Innbyggere på Øst- og Nord-Norge er for eksempel utsatt for kraftig regn. Væromslaget ble innledet av rekordvarme.

Onsdag 20. juli registrerte Lysebotn (Rogaland) årets høyeste temperatur i Norge – 33,6 ° C. Det er to grader under rekorden som ble satt i 1970. For 52 år siden viste termometrene i Nesbyen (Viken) 35,6 °C . Juli-hetebølgen ble avsluttet torsdag 21. juli. – Alt tyder på at temperaturen vil synke til et område mellom 15 og 20 grader. Det er spesielt innbyggerne på Østlandet som vil merke endringen i været – melder Andreas Selberg fra Meteorologisk institutt i Dagbladet Lars.

Beboere i den nordlige delen av landet har slitt med det skiftende været siden torsdag. Lokale regnvær kom 21. juli, inkl. i Troms og Finnmark. Meteorologer opplyser at øyeblikk med solen blir avbrutt av regn. – Du kan fortsatt sole deg i solen. Det blir ikke grått hele dagen – forklarer meteorolog Lars Andreas Selberg.

Den 22. juli og dagene etter er innbyggerne i de vestlige og sentrale delene av landet i toppform. Ikke bare vil du senke temperaturen, men du vil også bli utsatt for regnbyger.

Kilder: Meteorologisk institutt, Dagbladet

You may also like

Leave a Comment