Home » Det kommer kraftig regn til Norge

Det kommer kraftig regn til Norge

by Gabriel Scott

Etter flere dager med varme kommer det kraftige regnvær til Norge. Blant annet innbyggere på Øst- og Nord-Norge. Væromslaget ble innledet av rekordvarme.

Onsdag 20. juli registrerte Lysebotn (Rogaland) årets høyeste temperatur i Norge – 33,6 ° C. Det er to grader under rekorden som ble satt i 1970. For 52 år siden viste termometrene i Nesbyen (Viken) 35,6 °C . Juli-hetebølgen ble avsluttet torsdag 21. juli. – Alt tyder på at temperaturen vil synke til et område mellom 15 og 20 grader. Beboerne på Østlandet vil bli spesielt preget av væromslaget, melder Andreas Selberg fra Meteorologisk institutt i Dagbladet Lars.

Beboere i den nordlige delen av landet har slitt med det skiftende været siden torsdag. Lokale regnvær kom 21. juli, inkl. i Troms og Finnmark. Meteorologer opplyser at øyeblikk med solen blir avbrutt av regn. – Du kan fortsatt sole deg i solen. Det blir ikke grått hele dagen – forklarer meteorolog Lars Andreas Selberg.

Den 22. juli og dagene etter er innbyggerne i de vestlige og sentrale delene av landet i toppform. I tillegg til temperaturfallet vil de bare oppleve midlertidig nedbør.

Kilder: Meteorologisk institutt, Dagbladet

You may also like

Leave a Comment