Home » Det latviske landslaget konkurrerer mot Norge i testturneringen

Det latviske landslaget konkurrerer mot Norge i testturneringen

by Thure Lindhardt

Det latviske ishockeylaget for menn konkurrerer i den første testturneringen mot Norge i dag i Esbjerg, Danmark.

Kampen starter klokken 20.00 latvisk tid. Det sendes direkte på latvisk TV-kanal 7 (LTV7).

Lagene har allerede møttes tre ganger i år. I VM i Riga var Norge 4-3 foran innkastene etter kampen, men lagene utvekslet seire i vennskapskampene i august før OL-kvalifiseringsturneringen. Først vant hjemmelaget 4-2 i Riga, men så gjenopplivet nordmennene 4-1.

Latvia har vunnet 19 kamper på 35 kamper så langt.

Som hovedtrener for det latviske landslaget Harijs Vītoliņš påpeker, er det en eksperimentell turnering for det latviske landslaget.

«Turneringen er for fremtiden fordi dette er det eneste vinduet for å prøve ut spillere eldre enn juniorer, men ennå ikke på det voksne landslaget, inkludert de spillerne som ikke var med i den olympiske kvalifiseringsturneringen eller i det fjerde skiftet,» kommenterte Vītoliņš før turneringen.» Planen legger opp til to skift for de som er nære landslaget og ytterligere to skift i ung alder når spillerne skal vise seg frem.»

Vītoliņš beklaget at de skadde ikke var involvert i turneringen – den mest produktive spilleren fra Riga “Dinamo” Nikolajs Jeļisejevs og Mārtiņš Dzierkals fra den tsjekkiske klubben “Škoda” Pilsen.

En annen oppgave i denne turneringen blir å finne den tredje målvakten til OL, Elvis Merzļikins var den første, men Ivars Punnenovs spilte bra i kvalifiseringsturneringen.

Testturneringen i Danmark finner sted fra 11. til 13. november. I tillegg til Latvia og Norge, deltar også vertskapet Danmark.

Vītoliņš støttes i denne turneringen av Artis Ābols, Viktors Ignatjevs og Juris Klodāns. Ēriks Visockis tar seg av fysisk form, Pēteris Groms tar på seg oppgavene som videocoach.

You may also like

Leave a Comment