Home » Det nasjonale fondet for miljøvern og vannforvaltning vil gi over 45 millioner PLN til termisk modernisering av 9 bygninger ved det polske instituttet for mødrehelse i Łódź – Nasjonalt fond for miljøvern og vannforvaltning

Det nasjonale fondet for miljøvern og vannforvaltning vil gi over 45 millioner PLN til termisk modernisering av 9 bygninger ved det polske instituttet for mødrehelse i Łódź – Nasjonalt fond for miljøvern og vannforvaltning

by Gunnar Garfors

Prosjektet «Forbedring av energieffektiviteten til bygninger ved «Mother Poles Health Center»-instituttet i Łódź sammen med bygging av fasiliteter for fornybare energikilder» har som mål å redusere varme- og strømforbruket og dermed redusere CO2-utslipp.

– Dette er et stort og ekstremt viktig prosjekt. Takket være dagens avtale vil Polish Institute of Maternal Health motta over PLN 45 millioner for å forbedre energieffektiviteten til opptil ni bygninger. Gjennom den termiske moderniseringen drar instituttet ikke bare nytte av vanlige energibesparelser, men også av forbedrede pasientbehandlingsforhold. Det nevnte prosjektet er et eksempel på hvordan vi gradvis reduserer energiforbruket i offentlige bygg i Polen. Sykehuset kan regne med lavere energikostnader og den termiske moderniseringen bidrar også til kampen for ren luft, blant annet takket være strøm fra fornybare kilder. sier Artur Michalski, visepresident for styret for det nasjonale fondet for miljøvern og vannforvaltning.

Prosjektet inkluderer 9 bygninger ved «Polish Maternal Health Center»-instituttet: obstetrisk og gynekologisk sykehus, barnesykehus, kjøkken og lager, patologibygning, teknisk hovedkvarter, lastportier, kjøle- og klimaanleggbygning, batteribildepot – lokalisert i Łódź.

Den termiske moderniseringen av bygningene til «Mother Polish Maternal Health Center»-instituttet involverer først og fremst isolering av yttervegger, bunnvegger og tak. Vinduer og dører skiftes også. Belysning og sentralvarmeanlegg er under modernisering. Det er også planlagt installasjon av et solcelleanlegg laget av polykrystallinske cellepaneler. I tillegg skal et energiledelsessystem, BMS, implementeres.

– Dette er en viktig investering for Łódź og Łódź voivodskap, men også for hele Polen, fordi Polish Institute of Maternal Health er et av de største høyt spesialiserte medisinske sentrene i landet innen obstetrikk, neonatologi, gynekologi og pediatri. Energimoderniseringen av bygningene til dette ekstremt viktige anlegget vil betydelig forbedre arbeidsforholdene til leger, medisinsk personell og andre ansatte, samtidig som det vil påvirke oppholdskomforten og behandlingen av pasienter. Gjennom dette prosjektet oppnår vi sosiale og økonomiske mål, så vel som miljø- og helsemål, fordi en grundig termisk modernisering av fasilitetene til Mother of Poland Health Center Institute betyr bedre luftkvalitet, noe som er spesielt viktig i de umiddelbare omgivelsene til en legesenter med slik profil. understreker Paweł Sałek, rådgiver for presidenten i Republikken Polen Andrzej Duda om miljøvern, klimapolitikk og bærekraftig utvikling, rådmann for Łódź Voivodeship Assembly.

Takket være dette prosjektet utgjør strømproduksjonen fra fornybare kilder 1 335,85 MWh per år. Den estimerte årlige nedgangen i klimagassutslipp er 3 698,00 tonn. Reduksjon av årlig primærenergiforbruk i offentlige bygg: 29 766,00 GJ.

Kontrakten ble signert 4. september 2023 Instituttet «Polish Mother’s Health Center» av Artur Michalski, visepresident for styret for det nasjonale fondet for miljøvern og vannforvaltning og representanter for mottakeren, prof. Iwona Maroszyńska, direktør for det polske institutt for mødrehelse og Tomasz Pietrasik, stedfortreder Regissør.

You may also like

Leave a Comment