Home » Dette har hopperne ventet på i over 10 år. Stoch og Co. tjener endelig mer

Dette har hopperne ventet på i over 10 år. Stoch og Co. tjener endelig mer

by Gunnar Garfors

Under en måned gjenstår til starten av den nye hopp-VM-sesongen. Konkurrenter og førstegangskonkurrenter i historien åpner konkurransen den første helgen i november i Wisła.

se videoen
Dawid Kubacki skled under trening

Hopperne tjener endelig mer

I forkant av sesongen tok Det internasjonale skiforbundet en skjellsettende beslutning – melder norske «Verdens Gang». For første gang siden 2009 ble det besluttet å øke spillernes lønn. Vinnerne vil føle økningen mest fordi i stedet for 10 000. Sveitsiske franc, mottar nå 12 tusen. CHF (ca. PLN 60 200). Den andre deltakeren i hver konkurranse vil motta CHF 9.600 (ca. PLN 48.160) og den tredje deltakeren CHF 7.200 (ca. PLN 36.120).

Polakkene er borte. Bravo, bravo. Dobbel fordel

I følge opprinnelig informasjon gjelder kvoteøkningen topp 30 i verdenscupen. Skijumping.pl-portalen bekreftet imidlertid denne informasjonen med direktøren for verdenscupen. – I den nye sesongen av verdensmesterskapet blir det lønnsøkning kun for de beste «6» og ikke «30» herrenes individuelle konkurranser – skriver portalen på Twitter.

– Bidragssatsene har stagnert siden 2009, så økningen er betimelig tatt i betraktning prisøkninger i andre sosiale forhold. Personlig er jeg for å få mer betalt for det samme arbeidet enn sannsynligvis alle andre – sa Halvor Egner Granerud, vinner av Krystallgloben sesongen 2020/2021.

Hopperne kan også forvente prisøkning, men tjener likevel betydelig mindre enn herrene. Fordi den beste deltakeren i konkurransen mottar bare 4 000 CHF (litt over 20 000 PLN). Det er 200 franc mer enn de tidligere prisene, men tre ganger mindre enn vinneren av herrekonkurransen.

– Det er selvfølgelig en utfordring, mange spillere har ikke mulighet til å være fulltidsutøvere fordi pengepremiene er så lave, og det er heller ikke positivt for utviklingen av sporten. Så det er bra at dette diskuteres og jeg håper i det minste at næringslivet ser verdien av å investere i jenter, kommenterte Pyongyang OL-gullvinner Maren Lundby.

Nordmennene viser til at i andre skigrener, som løping og skiskyting, tjener menn og kvinner like mye. – På RAW AIR-turneringen vår sørget vi for at hopperne og hopperne totalt sett var like, sa Clas Brede Bråthen, hoppsjef i Norges Skiforbund.

You may also like

Leave a Comment