Home » Hvordan ikke bli overrasket på gata? Vi husker de nye

Hvordan ikke bli overrasket på gata? Vi husker de nye

by Catherine Monroe

En rekke endringer i UK Highway Code ble gjort tidligere i år, men ytterligere oppdateringer av reglene dukket opp i juli og det ble ytterligere fire endringer i september. Manglende overholdelse av de nye reglene får alvorlige konsekvenser, blant annet bøter og i noen tilfeller risiko for å miste førerkortet.

StVO-oppdateringer ble innført for å beskytte alle trafikanter, men spesielt syklister og fotgjengere. Den viktigste endringen gjelder bruken av mobiltelefoner.

Det er verdt å sette seg inn i det endrede regelverket og følge det for ikke å bli bøtelagt for uvitenhet om den nye loven.

Bruk av mobiltelefoner under kjøring er strengt forbudt. (Foto: Getty Images)

Her er de fire viktigste endringene i vegtrafikkforskriften:

bruk av mobiltelefoner

Etter den nylige endringen i regelverket, er bruk av mobiltelefoner av sjåfører i Storbritannia nå fullstendig forbudt under hele reisens varighet.

Tidligere kunne sjåfører bruke telefonene sine til formål som ikke kvalifiserte som «interaktiv kommunikasjon», for eksempel å søke etter musikk eller ta bilder.

Nå er loven strammet opp, noe som betyr at enhver sjåfør som bruker telefonen av en eller annen grunn kan få en bot på 200 pund og seks straffepoeng på kontoen sin.

I tillegg kan sjåfører som har bestått førerprøven i løpet av de siste to årene miste førerkortet fullstendig dersom de blir tatt med mobiltelefon.

Transport av varer til Europa

Sjåfører må ha autorisasjon til å frakte varer eller personer for betalt næringstransport – f.eks.

En standard internasjonal lastetillatelse kreves for lette nyttekjøretøyer, varebiler og personbiler/varebiler med tilhenger.

fartsgrense

Ifølge en lite kjent forskrift som ble offentliggjort i sommer, skal alle nye biler nå utstyres med fartsbegrenser. Enheten er installert i biler og er ment å begrense motoreffekten og dermed redusere hastigheten på bilen.

Det er imidlertid fortsatt førerens ansvar å overholde fartsgrensene på veiene.

Endringen ble foreslått av EU-kommisjonen i General Safety Regulation og godkjent av Europaparlamentet i 2019. Storbritannia fortsetter å følge disse lovene til tross for Brexit.

Miljøsoner (LEZ)

Lavutslippssoner (LEZ) blir mer vanlig i byer over hele Europa for å redusere eksosutslipp.

Flere britiske byer har allerede introdusert dette systemet, f.eks. London, Brighton og Birmingham, og mange vil følge i årene som kommer, inkludert Dundee, Aberdeen og Edinburgh.

Hvis kjøretøyet ditt ikke oppfyller minimumskravene for utslipp, vil du bli belastet med en soneinngangsavgift. Unnlatelse av å betale den daglige veiavgiften for et kjøretøy som kjører inn i LEZ vil resultere i alvorlige straffer.

Independent.co.uk / Jagoda S.

You may also like

Leave a Comment