Home » Diplomatiske spenninger mellom Tyskland og Tyrkia etter at en opposisjonell ble dømt til livsvarig fengsel i Istanbul

Diplomatiske spenninger mellom Tyskland og Tyrkia etter at en opposisjonell ble dømt til livsvarig fengsel i Istanbul

by Gabriel Scott

Fredag ​​innkalte det føderale utenrikskontoret den tyrkiske ambassadøren for å protestere mot dommen til den tyrkiske opposisjonslederen Osman Kavala til livsvarig fengsel ved en domstol i Istanbul. Utenrikskontoret i Ankara fordømte deretter holdningen til Forbundsrepublikken Tyskland og tilkalte den tyske ambassadøren.

Kavala, som tilbrakte 4,5 år i fengsel uten rettssak, ble mandag dømt for å ha «forsøkt å styrte regjeringen» ved å finansiere protestene som feide gjennom Tyrkia i 2013. Opposisjonsmedlemmet sa i høringen at han hadde vært offer for et «rettslig drap» av «politiske og ideologiske årsaker» og anklaget fredag ​​den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan for å ha øvet press på en domstol i saken hans.

Dommen i opposisjonslederens sak ble kritisert av amerikanske og tyske myndigheter. Kavala bør løslates umiddelbart, sa lederen for det tyske diplomatiet Annalena Baerbock i en uttalelse.

Det føderale utenriksdepartementet kunngjorde fredag ​​at det hadde bedt den tyrkiske ambassadøren i Berlin om nok en gang å forklare den tyske regjeringens holdning til dette temaet. Det ble kunngjort at andre EU-land ville oppføre seg «liknende».

Som et resultat ble den tyske ambassadøren i Ankara innkalt til det tyrkiske utenriksdepartementet på fredag ​​og fortalte ham at tyrkiske myndigheter fordømte Berlins trekk, som «bryter diplomatiets regler» og representerer et forsøk på å blande seg inn i landets indre anliggender. uavhengig rettsvesen, melder Reuters.

Utenlandske diplomater, Europarådet og EU ba også om rettferdighet for Kavala; Allerede i 2019 beordret Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMK) løslatelse av opposisjonsfiguren. I februar åpnet EMD en etterforskning av tyrkiske myndigheters lovbrudd og ignorering av domstolens avgjørelser. Dette kan føre til at det innføres sanksjoner mot Ankara, forklarer AFP.

I slutten av oktober 2021 truet Erdogan med å utvise ambassadørene fra 10 land fra Tyrkia som krevde løslatelse av en opposisjonell person: USA, Frankrike, Tyskland, Nederland, New Zealand, Canada, Finland, Norge, Sverige og Danmark .

Kavala ble arrestert i oktober 2017; Han ble anklaget for å ha organisert tusenvis av protester mot regjeringen i Istanbuls Gezi-park i 2013. Selv om retten frikjente ham for disse anklagene i mars 2021, forble Kavala i Silivri-fengselet nær Istanbul.

Kavala er også en filantrop, beskytter og utgiver, og en velkjent forsvarer av menneske- og minoritetsrettigheter, inkludert kurdere, og en talsmann for forsoning mellom Tyrkia og Armenia.

You may also like

Leave a Comment