Home » Russland utgjør en «reell» risiko for WW3 – rts.ch

Russland utgjør en «reell» risiko for WW3 – rts.ch

by Peter Østbye

De amerikanske utenriks- og forsvarssjefene Antony Blinken og Lloyd Austin møtte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy i Kiev søndag, bekreftet Washington mandag, og kunngjorde ytterligere militærhjelp til Ukraina og tilbakevending av amerikanske diplomater til landet.

Under reisen, annonsert av Volodymyr Zelenskyy lørdag, men ikke bekreftet av USA før mandag etter avreise fra Ukraina, uttrykte de to ministrene sin solidaritet med den ukrainske lederen.

Amerikanske tjenestemenn bekreftet ikke tilstedeværelsen av Antony Blinken og Lloyd Austin før de kom tilbake til Polen. [AP Photo/Alex Brandon, Pool – Keystone]

De to tjenestemennene kunngjorde gradvis tilbakeføring av en amerikansk diplomatisk tilstedeværelse i Ukraina og ytterligere 713 millioner dollar i direkte og indirekte militærhjelp.

Ny ambassadør utnevnt

«Vi ønsker at våre diplomater skal returnere til vår ambassade i Kiev så snart som mulig,» sa en høytstående amerikansk tjenestemann.

Antony Blinken kunngjorde også utnevnelsen av en ny amerikansk ambassadør i Ukraina i løpet av de kommende dagene. Det blir Bridget Brink, nåværende ambassadør i Slovakia. Stillingen i Ukraina hadde vært besatt av prosjektledere siden 2019.

USA er mye mer forsiktig enn flere europeiske land, som allerede har gjenåpnet sine ambassader i Kiev.

Antony Blinken og Lloyd Austins besøk i Kiev var det første for amerikanske tjenestemenn siden konflikten startet 24. februar. Det kom etter de fra flere europeiske ledere de siste ukene.

>> Situasjonsoppdatering klokken 07:00 i La Matinale:

Generell oppdatering i Ukraina / La Matinale / 1 min. / Mandag kl. 06:23

You may also like

Leave a Comment