Dominator med gullmedalje. En grei prestasjon fra Polen!

by Gunnar Garfors

PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Joanna Kil

David Frank

Joanna Kil ble nummer 19 i nordisk kombinert under verdensmesterskapet i Planica. Så hun beholdt plassen på 5 km-løpet, hvor hun ble ratet etter hoppet. Norges Gyda Westvold Hansen vant.

Denne sesongen kom Joanna Kil tilbake til sporten etter tre års pause. Hun var vår eneste representant i Nordic Combined. Deres ytelse må regnes som vellykket. Etter en rekke konkurranser i skihopp ble hun nummer 19 (hopp over en distanse på 80 m).

Hun beholdt den posisjonen etter 5 km-løpet, hvor hun gjorde det veldig bra.

Dominatoren fra Norge – Gyda Westvold Hansen vant konkurransen fredag. Verdenscuplederen var best i skihopp og beholdt ledelsen etter løpet til tross for et fall som kostet henne noen sekunder. Hansen forsvarte dermed sin verdenstittel.

Det var heller ingen endringer på andre områder. Podiet ble fullført av tyske Nathalie Armbruster og japanske Haruka Kasai, konkurrenter som også var blant de tre beste etter skihopping.

Norges Ida Marie Hagen angrep fra plassering elleve, men hun gikk tom for krefter til finalen. Til slutt krysset hun målstreken på fjerdeplass.