Home » Donald Tusk igjen i «Wiadomości» TVP. Arkivmateriale med Putin ble tilbakekalt

Donald Tusk igjen i «Wiadomości» TVP. Arkivmateriale med Putin ble tilbakekalt

by Gabriel Scott

TVPs «nyheter» fortsetter å lage materialer som direkte angriper Donald Tusk. Denne gangen, i torsdagsutgaven (5. mai) av programmet, dukket Civic Platform President opp blant annet i materialet om åpningen av en gassforbindelse mellom Polen og Litauen eller under dekning av debatten i Europaparlamentet, hvor byggingen av en demning den polsk-hviterussiske grensen ble diskutert. I mellomtiden mottok Rikskringkastingsrådet i januar klager knyttet til programmets utgivelser fra 2022 og utover, som inneholdt materiale som «Surveillance Platform» eller «Tusk tømmer lommene for polakker».

se videoen
Morawiecki kritiserer igjen Tusk på konferansen hans. «Forsøkte Platforma og Tusk å berolige låntakerne?»

TVP «News» om Tusks forhold til Putin: Få polske politikere har blitt så rost av russiske politikere

I Maksymilian Maszendas materiale med tittelen «Polen motstår Kreml-utpressing» hørte vi om «politikken om å gjøre Polen uavhengig av Russland, som har blitt fulgt i årevis av lov- og rettsregjeringen».

– Politikken med å diversifisere råstoffforsyningen ble startet av PiS under den første regjeringen til dette partiet i 2005-2007. Det startet samtaler med Norge om blant annet gassrørledningen. […] men Etter at PO og PSL kom til makten i 2007, ble disse planene forlatt sa stemmen utenfra. Deretter ble et opptak fra tiden da Tusk var statsminister i Polen presentert. – Vi har viktige russiske kontrakter, det er kjent at vi ikke trenger for mye norsk gass, og derfor er det polske markedet for lite til at Norge kan investere i et så kraftig prosjekt som en gassrørledning – sa politikeren den gang.

Få polske politikere har blitt rost av russiske politikere slik Donald Tusk ble av Vladimir Putin – understreket journalisten, før arkivopptakene av den russiske presidenten dukket opp på skjermen, og uttrykte sin takknemlighet til den polske regjeringen for å ha funnet «gode partnere i personen til statsministeren og hans kolleger».

For flere landsnyheter, se hovedsiden til Gazeta.pl

Klage til rikskringkastingsrådet for «striping» over Tusk. «Primitivismen til disse slagordene er pinlig»

Donald Tusk er igjen helten til TVPs Wiadomości: Parlamentsmedlemmer fra Tusk vil ha en pengeblokade for Polen

Et annet materiale som ble vist i torsdagens Wiadomości hadde tittelen «Opposisjonen oppfordrer polakker til å ta penger» og gjaldt polske politikeres motstand i EU-parlamentet mot overføring av penger fra gjenoppbyggingsfondet til Polen. – MEP-medlemmer fra Donald Tusks parti, European People’s Party, ønsker å blokkere penger til Polen. Fra Polen var det 19 parlamentsmedlemmer fra PO, Polen 2050, PSL og Venstre som støttet eller ikke motsatte seg blokkering av EU-midler til landet vårt. Spørsmålet om hvem sine interesser de representerer – kunne vi høre i materialet.

Deretter kunne vi også se Marcin Tulickis materiale med tittelen «Tusk er for og til og med imot.» – Donald Tusk reiser gjennom Polen. Dette burde hjelpe ham til å vinne neste års valg. På disse møtene må han ofte konfrontere harde realiteter og spørsmål, inkludert hans styre i Polen og hans politikk overfor Russland. Og dette er spørsmålene som noen ganger foretrekker å ikke besvares i det hele tatt, fordi svar alltid kan bli konfrontert med en virkelighet ikke langt unna – materialet som driver utgivelsen av programmet annonserte Danuta Holecka.

I en tid da hans folk i europeiske salonger gjør alt de kan for å forhindre at Polen og polakker får penger fra EU, er sjefen deres, Donald Tusk, på turné i Polen – sa stemmen utenfra og la til: – Det går som desember. Virkeligheten kan være brutal for lederen av PO […] Tusk unngår svar på vanskelige spørsmål. Det var her Polen ble avhengig av russisk gass under hans styre.

I videoen som ble vist innrømmet Tusk at «gode forhold til naboer og med Russland var en av prioriteringene» da han var statsminister i Polen, og understreket at «det var et litt annerledes Russland». – Vel, det var ikke henne – svarte stemmen utenfor skjermen, og husket blant annet: massakrer i Tsjetsjenia.

TVP sammenlignet veksten til Donald Tusk og Artur DziamborTVP sammenlignet Tusks vekst med Dziambors vekst. «harde tall»

You may also like

Leave a Comment