Home » EHIC-kort og ski i utlandet. Hvem har rett på gratis helseforsikring, hvor mye er det og hva er omfanget?

EHIC-kort og ski i utlandet. Hvem har rett på gratis helseforsikring, hvor mye er det og hva er omfanget?

by Gunnar Garfors

Tiden for vinterferien og tilhørende utenlandsreiser er over oss. På reise er det verdt å ta vare på grunnleggende helsevern først, fordi behandlingskostnadene kan være gigantiske i mange land. EHIC-kortet kan være nyttig i denne situasjonen, men det bør huskes at det ikke dekker alle kostnader knyttet til behandling på EUs territorium. Hvordan det fungerer? Hvor fyller man ut søknaden? Vi foreslår.

Innholdsfortegnelse

I vinterferien er vi spesielt utsatt for ulike typer skader eller skader. Dette skyldes populariteten til vintersport, som vi ofte utøver uten erfaring og skikkelige forberedelser. Etter en ulykke i Polen dekkes vanligvis kostnadene ved behandling av det nasjonale helsefondet, men i utlandet er situasjonen annerledes. Regningen for medisinsk hjelp kan beløpe seg til titusenvis av zloty. Før du reiser til utlandet er det verdt å ta vare på et EHIC-kort og tegne reiseforsikring.

EHIC, det vil si European Health Insurance Card, er en gratis helsepakke som aksepteres i land i EU eller European Free Trade Association. Dette dokumentet gir deg rett til å motta medisinsk hjelp på territoriet til:

  • Den Europeiske Union,
  • Island,
  • Norge,
  • Liechtenstein,
  • Storbritannia,
  • Sveits.

Charteret gjelder også oversjøiske territorier som Fransk Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique, St. Pierre-et-Miquelon, Madeira, Azorene, Kanariøyene og Mallorca.

You may also like

Leave a Comment