Home » PLN 7 milliarder for selskaper fra Øst-Polen. PARP oppsummerer programmet

PLN 7 milliarder for selskaper fra Øst-Polen. PARP oppsummerer programmet

by Gunnar Garfors

Midler fra det operative programmet Øst-Polen var beregnet på selskaper og oppstartsbedrifter som opererer i følgende voivodskap: Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie, Lubelskie, Podkarpackie og Świętokrzyskie. selskap kan be om dem for å tildele dem til bestemte formål blant annet for utvikling eller konstruksjon av en fordel basert på resultatene av forskning og utvikling, design eller opprettelse av nettverksprodukter.

Takket være støtten er det også mulig å investere i bærekraftig urban mobilitet og utvikle veiforbindelser i provinshovedstedene i makroregionen.

Nesten 7 milliarder for bedrifter

I årene 2014-2021 PARP undertegnet kontrakter under programmet med nesten 3000 bedrifter. De mottok nesten 7 milliarder PLN for gjennomføring av prosjekter. Bare i 2021 signerte byrået 408 avtaler med begunstigede. Totalt beløp seg til over PLN 555 millioner.

Se også: Økonomi kontra politikk. «Jeg ville sendt henne til en øde øy»

4 milliarder PLN strømmet inn i infrastrukturprosjekter. Takket være dem ble 255 km gjenoppbygd gater i de nevnte provinsene. I tillegg ble det opprettet eller nybygd 1.134 km med forbindelser for busslinjer, trolleybusser og trikker.

PARP nevner at det har dratt nytte av blant annet Białystok, Kielce, Lublin, Olsztyn og Rzeszów. Byrået lover Neste år får kommunene ytterligere 273 millioner PLN til infrastrukturformål fra det østlige Polen.

Oppstartsbedrifter og småbedrifter ble også støttet

Det kan også sendes inn midler oppstartog mikro, små og mellomstore bedrifter. PARP forventer nesten 3000 inkubasjonsapplikasjoner på «oppstartsplattformene». Programmet ble fullført av over 400 opphavsmenn.

Som en del av konkurransen «Startup Development in Eastern Poland» signerte byrået 133 kontrakter verdt over PLN 125 millioner. I årene 2014-2021 ble det signert totalt 377 kontrakter verdt nesten PLN 340 millioner med oppstartsbedrifter.

Siden 2014 har PARP signert 176 kontrakter verdt PLN 963 millioner som en del av konkurransen «Implementering av innovasjoner av SMBer».

Byrået understreket at det utvikles eksportaktivitet i det østlige Polen. I 2021, som en del av «Internationalization of SMEs»-tiltaket i 2014-2021, ble det signert 478 kontrakter til et beløp på nesten PLN 171 millioner. I 2022 planlegger PARP å lansere nok en eksportutviklingskonkurranse.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment