Home » El. EM for kvinner: I Gniezno skal landslaget konkurrere uten Magdalena Szymkiewicz, som er syk

El. EM for kvinner: I Gniezno skal landslaget konkurrere uten Magdalena Szymkiewicz, som er syk

by Gunnar Garfors

I stedet for har trener Maros Kovacik ikke nominert noen nye spillere, noe som betyr at kampen tolv vil bli valgt fra gruppen på 14 basketballspillere. Blant dem er Szymkiewiczs klubbvenninne, en naturalisert amerikaner, 32 år gamle Marissa Kastanek.

Stephanie Mavunga fra Zimbabwe (hun har amerikansk pass), stjernen til polske mestere BC Polkowice, som har ventet på polsk statsborgerskap i et år, er fraværende. Den midterste har en dobbel-double i poeng og returer i både Energa Basket Women’s League og Euroleague.

SE OGSÅ: VM 2022: Historisk «bragd» av polakkene. Ingen gjorde det så ille

Laget inkluderer tre spillere som spiller i utenlandske klubber: Anna Makurat (Dinamo Sassari, Italia), Aleksandra Parzeńska (Joventut Badalona,​​​​Spania) og Amalia Rembiszewska (Kangoeroes Basket Mechelen, Belgia).

«Jentene, inkludert de fra utenlandske klubber, kom i god form uten store helseproblemer. De vil alle trene med høyere intensitet fra og med tirsdag. Det ser bra ut, det er en god atmosfære, du kan føle kjemien i laget, jeg håper at Stephanie kan bli med oss ​​i neste vindu, sa den nye landslagsdirektøren, tidligere Polen-representant Magdalena Leciejewska.

Etter torsdagens kamp i Gniezno mot Slovenia, spiller de hvit-røde søndag i Tirana med det svakeste laget i gruppe D – Albania. Det polske laget beseiret dette laget i Gniezno i ​​november 2021 med 125:19, og i neste kamp tapte de mot tyrkerne i Izmit med 41:52.

I februar 2023, i det siste kvalifiseringsvinduet til EM 2023, vil polske kvinner spille mot Slovenia borte og Tyrkia hjemme.

Vinnerne av 10 kvalifiseringsgrupper og de fire beste andre lagene fra åtte grupper kvalifiserer seg til EM-finalen i juni, som skal spilles i Slovenia og Israel (etter at Russland og Hviterussland ble ekskludert, vil bare de beste lagene fra gruppene gå videre til finalen, som avgjort av FIBA-Europe på mandag).

Slovenias deltakelse i Eurobasket er automatisk garantert (det samme er Israel), så Polen kan til og med gå videre til tredjeplass på tabellen. Forutsatt at de har en bedre balanse mellom store og små poeng enn de fire andreplassene i andre grupper.

You may also like

Leave a Comment