Home » Elonas Muskas lover en stor revolusjon i romindustrien: hint om en ny generasjon revolusjonerende rakettdrivstoff

Elonas Muskas lover en stor revolusjon i romindustrien: hint om en ny generasjon revolusjonerende rakettdrivstoff

by Peter Østbye

Entreprenør Elonas Muskas bestemte seg for nok et flykupp. I bloggen sin skriver han at SpaceX starter et prosjekt for å omdanne karbondioksid fra jordens atmosfære til rakettdrivstoff og inviterer alle interesserte til å delta. Han antydet også at programmet «vil være viktig for Mars også», melder businessinsider.com.

I oktober advarte Verdens meteorologiske organisasjon om at klimagasskonsentrasjonene nådde en ny rekordhøy på 413,2 ppm i fjor, og økte raskere enn gjennomsnittet for det foregående tiåret. Og her, inkludert den midlertidige reduksjonen i utslipp som har skjedd under pandemien. Samtidig synker land og hav evne til å absorbere CO2.Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

«SpaceX er i gang med et program for å fjerne CO2 fra atmosfæren og gjøre det om til rakettdrivstoff,» skriver E. Muskas, som nettopp vant The Times Man of the Year. «Vennligst bidra hvis jeg er interessert.»

Problemet med karbonfangst og -lagring fanget Musks oppmerksomhet året da en pris på 100 millioner dollar ble delt ut til en konkurranse for å finne den beste teknologien for å beskytte planeten mot for store utslipp, basert på en undersøkelse. Han har imidlertid tidligere sagt at det å dumpe mye karbondioksid i atmosfæren var «det dummeste eksperimentet i historien». Siden fossile brenselreserver er begrensede, vil menneskeheten før eller siden måtte gå over til fornybar energi, så det er bedre å ikke nøle.


Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

Elon Musk lover en revolusjon i romfartsindustrien.

Selskapets gjenbrukbare Falcon 9-raketter bidrar forøvrig også til økningen i klimagasskonsentrasjoner: De brenner parafin og karbondioksid sammen med alle andre ikke-helsefremmende kjemikalier, skriver BI.

Nylig har Musk SpaceX-ansatte bekymret seg for selskapets potensielle konkurs. Årsaken til dette kan være problemer i utviklingen av Raptor-motorene til den supertunge Starship-raketten, som selskapets ledelse har store forhåpninger til. Den eneste måten å unngå dem på er å la Starship fly annenhver uke fra og med neste år.

Kilde: https://www.businessinsider.com/musk-announces-new-spacex-program-use-co2-atmosphere-rocket-fuel-2021-12

You may also like

Leave a Comment