Home » En 25 år gammel nordmann mistenker drapet på en 26 år gammel partner fra Polen. En europeisk arrestordre vil bli utstedt

En 25 år gammel nordmann mistenker drapet på en 26 år gammel partner fra Polen. En europeisk arrestordre vil bli utstedt

by Connie Nielsen

Etter klokken 23 lørdag meldte polsk politi at barnealarmen som ble kunngjort en time tidligere i forbindelse med kidnappingen av 5 år gamle Mia, varslet. Barnet ble kidnappet av faren, en 25 år gammel norsk statsborger som også er mistenkt for å ha drept en 26 år gammel polsk kvinne, jentas mor.

– Volkswagenen som ble kjørt av en mann og et barn ble stoppet på motorveien i København. Jenta ble tatt i god behold til dansk sosialtjeneste og mannen til politistasjonen. Antagelig i dag vil retten ta stilling til varetektsfengslingen hans

– Sa i dag Małgorzata Jurecka, presseansvarlig for Oświęcim-politiet.

En 25 år gammel norsk statsborger, Ingebrigt G., sitter i varetekt i påvente av utlevering til Polen. Søknaden om utvisning er under utarbeidelse av den polske statsadvokaten. En dansk domstol avgjør til slutt utleveringen.

Sent lørdag ettermiddag mottok politiet i Oświęcim en melding om en død 26 år gammel kvinne. Kvinnen ble funnet med kuttskader av faren i leiligheten hennes.

utleveringsprosedyre

Małopolska-politiet kunngjorde på sosiale medier at utleveringssaker under den europeiske arrestordren (EAW) åpnes mot en mann mistenkt for å ha myrdet en 26 år gammel kvinne i Oświęcim.

Uttalelsen understreket at etterforskere driver videre aktiviteter for å fastslå alle omstendighetene rundt kvinnens drap.

25 år gamle Ingebrigt G., norsk statsborger, er mistenkt for å ha myrdet partneren hennes, en 26-åring fra Oświęcim. Kvinnen ble funnet død i hjemmet sitt av faren lørdag. Kvinnens partner var ikke der, og hennes fem år gamle datter Mia forsvant også.

Det ble satt i gang søk i Polen og Europa etter mistanke om at partneren hennes, en 25 år gammel norsk statsborger, kan ha vært involvert i kvinnens død. Undersøkelser avdekket at mannen passet parets barn, så det ble også utstedt et barnevarsel.

– rapporterte politiet i Lillepolen.

Ifølge uoffisielle PAP-kilder bodde mannen ikke permanent i Polen, han kom til Oświęcim i slutten av oktober. Parets barn har polsk og norsk statsborgerskap og snakker begge språk.

En dansk domstol kan ikke gi utleveringsordre dersom nordmennene krever sin statsborger – og det kan være tilfellet dersom bevisene ikke peker på mannens skyld. Ifølge polsk politi er et slikt alternativ svært lite sannsynlig.

Drap straffes med 25 års fengsel eller livsvarig fengsel.

Kilde: niezalezna.pl, PAP

md,mm

Vurdering lastes inn…

You may also like

Leave a Comment