Home » Vi har ventet i to år på dette, men treneren og Kubacki er ikke helt fornøyd ennå. Se på disse gruvene

Vi har ventet i to år på dette, men treneren og Kubacki er ikke helt fornøyd ennå. Se på disse gruvene

by Erlend Loe

Anze Laniskas utmerkede hopp i andre runde ga ham seier i hopp-VM lørdag i Engelberg. Han ledet etter første runde David Kubacki. Men sloveneren tapte bare et halvt poeng. Til slutt, med hopp på 139,5 og 142 m, passerte Lanisek Kubacki (139 og 140 m) med 3,3 poeng og Piotr Zyla (141 og 139 m) med 8 poeng.

se videoen
Rekordstart på sesongen for polske skihoppere. Det var ikke så bra

Rett etter konkurransen sto han foran Eurosport-kameraet Thomas Thurnbichler og han motsa påstanden om at det var en perfekt dag. Østerrikeren var selvsagt veldig fornøyd, men uttrykte også sin beklagelse over at Kubacki ble holdt på startbjelken lenge før det siste hoppet, selv om vinden ikke oversteg hastighetene som ble satt av juryen.

Kubacki og Żyła fløy bort. Kudos til Stoch. Polsk konkurranse i Engelberg

Stoch lurer

Thurnbichler er glad for spillernes første doble pallplass (vi har ventet på noe slikt i nesten to år: Den 9. i live Tredjeplass, senere hadde vi ikke konkurranse med to polakker i topp 3). Men Thurnbichler vil gjerne ha mer fordi han vet at de kan gjøre mer. Det er enkelt – Kubacki og Żyła er kandidater for seire, de kjemper for seire, om et øyeblikk vil de være en av hovedfavorittene Four Hills-turnering. Og kanskje blir Kamil Stoch med også. Thomas Morgenstern har allerede gjort oppmerksom på «veteranen» på Sport.pl. Stoch ble nummer åtte i den andre konkurransen på rad, han ser allerede ut til å ha problemer med en ut-av-runde form.

Dawid Kubacki i EngelbergDette er klassifiseringen av verdenscupen etter den utmerkede konkurransen til Kubacki og Żyła

Hopp er også et pluss Pavel Wasek. 23-åringen endte på 23. plass og scoret for syvende gang i sin syvende sesongstart. Han scoret seks poeng forrige sesong. I denne vinteren som nettopp har startet, samlet Wąsek 84 poeng. Så langt var sesongrekorden hans 62 poeng fra vinteren 2020/2021.

Four Hills-turneringen kan bli polsk igjen. Bare 11 dager igjen

Wąsek sammen med Kubacki, Żyła og Stochem kan danne et sterkt lag. Som lag presenterte vi oss best (som et resultat rykket vi opp fra tredje til andreplass på Nations Cup-rankingen, og hoppet over Norge – lederen). Østerrike med 1272 poeng, Polen har 1152 og Norge – 1111 poeng).

Dette er gode nyheter for verdensmesterskapet i Planica i februar. Men først Four Hills-turneringen (starter 28. desember med kvalifisering i Oberstdorf). Det er godt mulig at det blir polsk igjen. Som en påminnelse, i de siste seks utgavene hadde vi seks polakker på pallen og vi vant fire turneringer (Stoch 2017, 2018 og 2021 og Kubacki 2020).

Finlands FIS verdensmesterskapFIS gjør narr av sine egne ideer. Mangel på mot kan drepe hopping

Ansiktene til Thurnbichler og Kubacki på slutten av konkurransen på lørdag i Engelberg de viser hva vi ønsker å måle. Og Żyłas store glede beviser at hoppene hans er morsomme igjen. I en slik tilstand kan den regjerende verdensmesteren gjøre absolutt hva som helst.

You may also like

Leave a Comment