Home » En hard straff for en motorsyklist i Norge. 56 brudd og nesten 300 km/t!

En hard straff for en motorsyklist i Norge. 56 brudd og nesten 300 km/t!

by Gabriel Scott

Historien begynte i mai 2021 da politiet arresterte en mann etter å ha tatt ham kjøre i høy hastighet to ganger om dagen. Etter pågripelsen tok politiet også beslag i kameraet festet til kjøretøyet og brukte det til å registrere farlig atferd som – som melder fra tjenesten nrk.no – ble begått av føreren av tohjulingen i perioden juli 2020 til mai 2021.

Nesten 300 km/t gjennom den proprietære tunnelen

Kulminasjonen av motorsyklistens spøk var en hendelse på E39-veien i Stavanger 10. september. Så kjørte sjåføren gjennom Eigens-tunnelen i svært høy hastighet og passerte mange biler, en av dem på høyre side. Selv om videoen viser en hastighet på 292 km/t med en toppfart på 80 km/t, mener politiet at det faktisk var 263 km/t.

Nettstedet nrk.no gir andre eksempler på at en motorsyklist har overtrådt reglene. Denne hadde blant annet kjørt i en hastighet på 210 km/t (opptaket viser 234 km/t) med en toppfart på 60 km/t. Lavere hastigheter enn de som er vist i journalene ble bekreftet av politiet som testet motorsykkelen og speedometeret montert på den.

56 lovbrudd – og det er bare toppen av isfjellet

Selv om det kunne vært mer enn én farlig hendelse, sa politiadvokaten at 56 av de alvorligste var inkludert i tiltalen. Sør-Rogaland tingrett trodde ikke på tiltaltes uttalelser om at han ikke kjørte på tohjulingen og opptakene ble tatt da han lånte ut motorsykkelen sin til venner.

Det førte til at 31-åringen ble dømt til 1,5 års fengsel, og retten forbød førerkortet hans på livstid. Ifølge nrk.no betyr det at mannen kan søke om å få gjenopprettet sine rettigheter om fem år.

Domfeltes advokat varslet at han ville snakke med sin klient og foreslo en anke. Som advokaten forklarte, var mannen ikke tidligere dømt og ikke dømt, og den han nå hørte er alvorlig. I tillegg hevder 31-åringen fortsatt å ikke ha vært gjerningsmannen.

You may also like

Leave a Comment