Home » Konferanse for å lansere Justisprogrammet finansiert av den norske finansieringsmekanismen (kommunikasjon)

Konferanse for å lansere Justisprogrammet finansiert av den norske finansieringsmekanismen (kommunikasjon)

by Catherine Monroe

– Justisdepartementet opplyser:

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

– Justisdepartementet opplyser:

Som en del av Justisprogrammet finansiert av den norske finansieringsmekanismen, implementerer vi to viktige aspekter, å forebygge vold i hjemmet og gi effektiv støtte til fengselssystemet, sa viseminister Marcin Romanowski under dagens (5. oktober) konferanse som åpnet tredje fase av Program for rettssystem.

Viseministeren understreket at programmet muliggjør utveksling av erfaringer og løsninger som har vist seg i praksis. – Vi er overbevist om at Polens erfaring innen forebygging og bekjempelse av vold i hjemmet er interessant og kan representere en interessant modell for å nærme seg problemet, sa Marcin Romanowski i åpningstalen til konferansen.

«Vi er halvveis i gjennomføringen av programmet. Til tross for pandemien, krigen i vår østlige nabo og det uforutsigbare makroøkonomiske miljøet, implementerer vi programmet i henhold til tidsplanen», sa viseminister Marcin Romanowski.

Justisdepartementet har de siste årene gjort betydelige prestasjoner i forhold til ikrafttredelsen av antivoldsloven utarbeidet under ledelse av viseminister Marcin Romanowski. Som en del av regelverket ble det innført strakspålegg for voldsutøveren i hjemmet. – Vi ønsker ikke bare å innføre boligforbud for voldsforbryteren, men også kontaktforbud og forbud mot å nærme seg den skadde på en viss avstand og til hans arbeidsplass eller skole, sa statsråden om de planlagte endringene. til loven.

«Elementet av + Justice +-programmet knyttet til opplæring av fengselsvesenet, samt utvikling av moderne verktøy for å støtte det daglige arbeidet til offiserer, er veldig viktig for oss,» understreket viseminister Marcin Romanowski.

Under konferansen utvekslet representanter for Sentralstyret i Kriminalomsorgen, Justisuniversitetet, Justisinstituttet og Familie- og sosialdepartementet informasjon om gjennomføring av prosjekter under de norske midlene.

På arrangementet deltok også representanter for Direktoratet for Kriminalomsorgen og Kongeriket Norges ambassade i Polen.

MERK: Meldinger publiseres på PAP-nettstedet uten at PAP SA gjør noen endringer i innholdet, i skjemaet oppgitt av avsenderen. Avsenderen av meldingen er ansvarlig for innholdet – med forbehold om bestemmelsene i presseloven § 42 § 2.

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: MS: Konferanse for å lansere Justice-programmet finansiert av den norske finansieringsmekanismen (kommunikasjon)

You may also like

Leave a Comment