Home » En uventet julenissehistorie i norsk reklame

En uventet julenissehistorie i norsk reklame

by Gabriel Scott

Postens julereklame som viser julenissen i et romantisk forhold med en av samme kjønn er utbredt og har blitt stemplet som «fantastisk» og «perfekt».

Posts julereklame for «When Harry Met Santa Claus» – en hentydning til den romantiske komedien «As Harry Sally» fra 1989 – vakte stor interesse. Han dukket opp på sosiale nettverk og på norske skjermer.

Den nesten fire minutter lange reklamefilmen viser hvordan forholdet mellom julenissen og Harry sakte har utviklet seg gjennom årene. Men på grunn av julenissens travle agenda, må paret begrense seg til kortvarige møter til julenissen endelig overfører arbeidsmengden til stillinger slik at paret kan tilbringe mer tid sammen. Den siste scenen i filmen avsluttes med et kyss.

Annonsen har som mål å markere 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av likekjønnede forhold i Norge, som skal feires neste år.

«Dette året handler om kjærlighet – vi vil understreke at 2022 vil være 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge. Vi ønsket ikke bare å vise fleksibiliteten til tjenestene våre, men også presentere dem i en samfunnsrelevant kontekst, forklarer Posten i sin rapport.

Det statlige selskapet Posten, som til sammen sysselsetter rundt 14.000 personer. Personer med et mangfold av ansatte når det gjelder alder, kjønn, religion, seksuell legning og etisk bakgrunn.

«Alle skal føle seg akseptert, sett, hørt og involvert. Årets julereklame dekker alt, «kunngjorde selskapet.

Ifølge en talsmann for Posten var reaksjonene på annonsen ekstremt positive.

Blant dem som kommenterte løslatelsen var den tidligere amerikanske ambassadøren i Danmark Rufus Gifford, som selv er homofil.

«Jeg bare elsker Skandinavia. Tenk deg at US Post laget en slik annonse, «skrev Gifford på Twitter.

Mats Strandberg, gift med Johan Ehn, skuespilleren som spiller Harry, skrev på Twitter: «Dette er mannen min som kysser julenissen!»

«When Harry Meets Santa» er laget av det norske kreative byrået POL og produksjonsselskapet B-Reel Films.

Laget av thelocal.no og reuters.com.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

En uventet julenissehistorie i norsk reklame

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment