Home » En gruppe norske publikasjoner stoppet midlertidig distribusjon av aviser på grunn av et nettangrep

En gruppe norske publikasjoner stoppet midlertidig distribusjon av aviser på grunn av et nettangrep

by Gunnar GarforsFoto av Vladimiro Ivanovo (V)
Norges nest største mediekonsern meldte onsdag at de har besluttet å slutte å trykke noen av sine lokalaviser i nær fremtid på grunn av et bestikkelsesangrep.

Ifølge Amedia krevde hackerne etter cyberangrepet tirsdag kveld betaling av penger for å få tilbake kontrollen over serveren.

Palas Nedregotten, konsernets IT-direktør, spådde at det ville ta mye arbeid å koble til serveren igjen, som han mente ville ta lang tid.

Dette er et klassisk angrep med et buy-in-demand-virus: det ødela sibrov-deler av en server, krypterte dataene våre og la igjen et visittkort, sier norske NedK til Nedregotten.

Ifølge ham ønsker ikke selskapet å starte en dialog om løsepengene.

Som et resultat av angrepet er Amedia ikke lenger i stand til å akseptere den utskrivbare lokale pressemeldingen, selv om nettversjonen av avisen ikke er berørt av angrepet.

Selskapet anslår at det kan skrive ut opptil 20 til 100 av publikasjonsnumrene på torsdag mens de prøver å holde data på de berørte serverne.

Amedia eier også flere trykkerier som ikke trykker aviser i Russland. Gruppen la imidlertid ikke merke til noen innblanding fra nettkriminelle i landet.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.