Home » Til «Vikingdagene» i Danmark – med bedriftstilbud fra bedrifter i Kaunas-regionen

Til «Vikingdagene» i Danmark – med bedriftstilbud fra bedrifter i Kaunas-regionen

by Peter Østbye

Den 8.-10 12. desember fant det sted for 12. gang et arrangement som har blitt en tradisjon for de ansatte i Enterprise Europe Network – «Viking Days».

I år møttes partnere fra de nordiske landene i Aalborg, Danmark. Over 30 nettverkseksperter fra Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Litauen, Latvia og Estland deltok på møtet.

Irma Taparauskienė, ansatt i Enterprise Europe Network som opererer i kammeret, introduserte de utenlandske kollegene for selskapene i Kaunas-regionen – KPPAR-medlemmer og nettverkskunder som leter etter samarbeidspartnere i de ovennevnte landene. I møtene ble bedriftenes behov uttrykt og det ble forsøkt å finne kunder, agenter, distributører eller prosjektpartnere til dem.

Under arrangementet delte EEN-nettverkets ansatte henvendelsene fra selskaper i landene de representerte. Utenlandske selskaper er alltid interessert i samarbeid i de baltiske statene med produsenter og leverandører innen tekstil- og tresektoren og ser etter muligheter innen metallbearbeiding, maskinteknikk, informasjonsteknologi, innovasjon og andre områder.

Personlige, hjertelige kontakter med partnere fra andre land gjør det mulig å løse medlemmenes problemer raskere og svare på spørsmål om utenlandske markeder.

Under Vikingdagene etableres det aktivt kontakter til representanter for det utenlandske EEN-nettverket: «Personlige, varme kontakter med partnere fra andre land gjør det mulig å løse medlemmenes problemer raskere, å svare på spørsmål om utenlandsmarkeder og partnerskapsavtaler», – Irma Taparauskienė, leder av avdelingen for internasjonale relasjoner og protokoller i Kaunas handelskammer, industri og håndverk, om viktigheten av slike arrangementer og fordelene for medlemmene av kammeret.

Vikingdagene 2022 finner sted på Island på slutten av sommeren. Vil du vite mer om mulighetene for å finne en partner i utlandet? Personalet i avdelingen for internasjonale relasjoner og protokoller vil svare på spørsmålene dine: https://chamber.lt/kontaktai/.

You may also like

Leave a Comment