Home » Equinor sponser ungdomsseilklubben i Łeba

Equinor sponser ungdomsseilklubben i Łeba

by Catherine Monroe

Drevet av vinden og nært knyttet til havet og Łeba – Equinor og Łebski Klub Żeglarski har signert en samarbeidsavtale. Energiselskapet som er involvert i Polens grønne transformasjon vil støtte en gruppe vindsurfere for barn og ungdom som en del av det globale prosjektet «Hereos of Tomorrow». Dette er det første initiativet av denne typen fra Equinor i Polen.

Samarbeid med Łebski Klub Sailing passer perfekt med våre aktiviteter og ambisjoner i Polen. Vinden som driver klubbens spillere i dag og lar dem utvikle ferdighetene sine, vil drive turbinene våre i fremtiden. Kraftverkene bygget på det polske hav vil generere energi til over 4 millioner polakker. Østersjøen binder oss sammen, der vi forfølger våre ønsker og prosjekter. Vi er forent av Łeba, hvor vi vil være nære naboer de neste årene på grunn av foreningens hovedkontor og Equinors drifts- og servicebase som bygges. Vi deler også felles verdier basert på omsorg, mot, samarbeid og åpenhet – sier Michael KolodziejczykPresident for Equinor i Polen.

Equinor bygger fornybare energikilder til sjøs og på land i Polen, og støtter den grønne transformasjonen. I tillegg leverer Equinor naturgass fra norsk sokkel via Baltic Pipe, og bidrar til å styrke Polens energiuavhengighet. Energiinvesteringer ledsages av initiativ som styrker den sosioøkonomiske kapitalen i regionene. En av dem er byggingen av en operasjons- og servicebase i Łeba, som vil fungere som et logistikksenter for baltiske havvindparker realisert sammen med Polenergia. På den annen side, som en del av programmet «Morgendagens helter», støttes talentfulle idrettsutøvere i regionen.

Łeba Sailing Club ble grunnlagt i 1991 og fokuserer på å lære brettseiling for barn og ungdom, hovedsakelig windsurfing. Klassene holdes ved Sarbsko-sjøen og i feriesesongen på Østersjøen. Klubben er representert av mesterne og medaljevinnerne i de polske mesterskapene i ungdomsklassene.

Vi er veldig stolte over å være den første klubben i Polen som er inkludert i Heroes of Tomorrow-programmet. Å jobbe med et internasjonalt energiselskap som, i likhet med oss, gjennomfører ambisiøse aktiviteter i Østersjøen, vil tillate oss å spre vingene og, i vårt spesifikke tilfelle, seilene fullt ut. Vi er glade for at Equinor bryr seg så mye om å støtte lokale initiativ og unge talenter og ønsker å være involvert i utviklingen av Łeba. Vi gleder oss til å se hvordan våre unge spillere vil utvikle seg takket være dette partnerskapet og hvordan unge havvindparkprosjekter i Polen vil utvikle seg – legger Patrycja Gołębiewska til, sjef for Łebski seilklubb.

«Morgendagens helter»-programmet (siden 2006 under sitt nåværende navn) ble lansert i Norge for mer enn 30 år siden og retter seg mot unge mennesker som ønsker å utvikle og forandre verden – det være seg innen vitenskap, kultur eller idrett .

Hos Equinor konverterer vi naturressurser til energi for samfunnet og fremgang i generasjoner fremover. En av disse ressursene er vind, som vil spille en viktig rolle i energiomstillingen og øke Polens energisikkerhet. Den viktigste ressursen er imidlertid mennesker, og derfor ønsker vi å investere i unge mennesker som skal forme fremtiden vår. Vi ønsker å støtte utviklingen hennes slik at hun kan utnytte sine talenter og ferdigheter fullt ut han legger til Michael Kolodziejczyk.

Arrangementet som åpnet samarbeidet mellom Equinor og Łebski Klub Żeglarski ble deltatt av Kongeriket Norges ambassadør, Hans eksellens Anders H. Eide, som er involvert i energiomstillingsaktiviteter i Polen. Han er også en surfer og friluftsentusiast.

Polen og Norge er knyttet sammen av et sterkt partnerskap for en effektiv og rettferdig energiomstilling. Sammen setter vi tempoet for å skape nye arbeidsplasser og skape økonomisk og sosial verdi for alle parter som er involvert i endringene. Det beste eksemplet på dette er havnen i Łeba, hvor et drifts- og servicesenter for felles havvindparker i Equinor- og Polenergia-parkene bygges. Vi håper at ungdommene som trenes i dag ved Łebski Klub Żeglarski, inspirert av havet og vinden, vil bli med i Polens grønne transformasjon i fremtiden og finne en stabil jobb som vil støtte klimavernmålene i fremtiden – sa Annerledes H. edersom under sitt besøk i Łeba også inspiserte stedet der Equinors servicebase skal bygges, hvor rundt 100 spesialister vil finne arbeid.

rel (Equinor Polen)

You may also like

Leave a Comment