Home » Estland vil være det første som gir opp kontanter, og de fleste bruker dem ikke lenger

Estland vil være det første som gir opp kontanter, og de fleste bruker dem ikke lenger

by Gunnar Garfors

«Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

I følge en undersøkelse blant baltiske innbyggere utført av Citadele Bank og analysebyrået Norstat, bruker en fjerdedel av ungdommene i Latvia og nesten en tredjedel i Estland praktisk talt ingen kontanter på daglig basis.

Nyhetene

«Hvor enda mer nervøs enn nå!» At alle tier om den stressede befolkningen i regjeringen

14 timer

Nyhetene


skam søke om lavinntektsstatus. Finnes det en annen måte å få det på?

13 timer

Nyhetene


«Vi la merke til det den gangen OIK, Eldistribusjonstariffen, vil ha en månedlig ytelse for hvert barn! ” Eglītis avslører hvordan regjeringen ønsker å hjelpe befolkningen i kampen mot inflasjon

14 timer

Les andre nyheter

Sammenlignet med innbyggere i Latvia og Litauen, brukes kontanter mye sjeldnere til daglige betalinger i Estland, og 27 % av esterne bruker praktisk talt ikke lenger kontanter. I følge en undersøkelse nektet 15 % av befolkningen i Litauen å bruke kontanter, sammenlignet med 10 % i Latvia.

I alle baltiske land er det mest sannsynlig at unge nekter å bruke kontanter. I Latvia bruker 25 % eller én av fire personer under 30 år praktisk talt ikke lenger kontanter, og denne vanen observeres omtrent fem ganger oftere blant unge mennesker enn blant eldre, ifølge en undersøkelse.

ANDRE LES NÅ

5 % av latviske seniorer over 60 har også gitt opp daglig kontanthåndtering, og ifølge en undersøkelse er dette aldersgruppen der kontanter brukes mest.

RELATERTE ARTIKLER

Kontanter brukes praktisk talt ikke lenger på daglig basis av 12 % av befolkningen i alderen 20-39 år, 6 % av befolkningen i alderen 40-49 og 9 % av befolkningen i alderen 50-59 år.

Citadele Bank, i samarbeid med analysebyrået Norstat, gjennomførte i september en representativ undersøkelse om kontantbruksvaner, og undersøkte minst 1000 innbyggere i alderen 18-74 år i hvert av de baltiske landene.

fag

You may also like

Leave a Comment