Home » EUs finansregulator snoker etter bitcoin-gruvearbeidere

EUs finansregulator snoker etter bitcoin-gruvearbeidere

by Peter ØstbyeFoto av Edgar Su (Reuters/Scanpix)

Eric Thedeen, visepresident for Europas finansregulator ESMA, sa til Financial Times at regulatorer bør styre kryptovalutamarkedet mot mer effektive gravemetoder.

Thedeen sa at europeiske regulatorer bør vurdere å forby den mest energikrevende metoden for bevis-av-arbeid for å utvinne kryptovalutaer og flytte kryptovalutaer mot en mindre energisikker metode for bevis-av-innsats.

Den første metoden er basert på de to største case-valutaene – Bitcoin og Ether. Deres «fortellere» – datamaskiner som løser komplekse matematiske problemer – validerer alle transaksjoner på blokkjeden og blir belønnet med nyutstedte kryptovalutaer.

Ether annonserte i juni at de ønsket å gjøre metoden mer effektiv.

Kryptovalutaer utvunnet ved bruk av Proof of Ownership-metoden krever en mindre gruppe «fortellere» for å tillate at transaksjoner godkjennes.

Den svenske regulatoren ba EU-regulatorer om å forby en ineffektiv metode for utvinning av kryptovaluta i november i fjor, og sa at mer og mer fornybar energi ble brukt til å utvinne kryptovalutaer. I mellomtiden er «de samfunnsmessige fordelene ved kryptorikdom i tvil.»

Gruvedrift av kryptovaluta står for 0,6 % av det globale energiforbruket, mer enn Norge bruker per år.

Drevet ut av Kina og prøver å avverge kritikk av kryptovalutas miljøpåvirkning, har gruvearbeidere begynt å omfavne mer og mer fornybar energi, og flytter til der slike energiressurser er rikelig, som f.eks. B. Sverige eller Norge.

Velg de bedriftene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.