Home » Et arrangement for å sette opp en romteknologiklynge holdes i Vilnius

Et arrangement for å sette opp en romteknologiklynge holdes i Vilnius

by Peter ØstbyeUtsikt over Vilnius. Foto av Judita Grigelytė (VŽ)
Grunnleggelsen av den litauiske romteknologiklyngen finner sted i Vilnius på mandag.

De litauiske selskapene Nanoavionics, Elsis Pro, Geomatrix og Blackswan Space slutter seg til dette initiativet. Visori informasjonsteknologipark deltar også i klyngen.

Økonomi- og innovasjonsdepartementet bemerker at litauiske små satellitter og deres komponenter, samt dataoverføring, navigasjon og satellittdatabehandlingsløsninger for satellittsvermer, er blant de mest avanserte i romfartsindustrien.

«Vi har blitt en av markedslederne innen små satellitter. Og hele det litauiske forretningssegmentet er en sterk leder i den baltiske regionen når det gjelder salg og investeringer, samt antall kunder og deres betydning i det globale romteknologimarkedet, heter det i rapporten.

Bedriftskunder og prosjektpartnere: European Space Agency, European Defence Agency, NASA, NATO, Airbus Defence & Space, Thales Alenia Space, British Telecom, Rheinmetall og andre.

Gjengivelse av informasjon fra BNS nyhetsbyrå i media og på nettsider er forbudt uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.

You may also like

Leave a Comment