Home » Et medisinsk senter ble opprettet i nærheten av Rzeszów. Hva betyr det?

Et medisinsk senter ble opprettet i nærheten av Rzeszów. Hva betyr det?

by Gabriel Scott

«Takket være denne løsningen vil transport være mulig i en mer organisert form, et spesialfly vil hente pasienter herfra to ganger i uken» – sa helseminister Adam Niedzielski ved åpningen av et medisinsk senter i Jasionka nær Rzeszów (Subcarpathian Voivodeship) ). . EU-kommissæren og Ukrainas helseminister deltok også på åpningen av Medevac Huba.

Et medisinsk senter ble åpnet i Jasionka torsdag. I tillegg til Adam Niedzielski, deltok følgende i prisutdelingen: Ukrainas helseminister Viktor Laszko og kommissær for krisehåndtering Janez Lenarčič.

Dette ble understreket av minister Niedzielski Etableringen av knutepunktet er et eksempel på samarbeid mellom mange institusjonerbåde statlige og europeiske og ikke-statlige organisasjoner.

Alle disse hendene er om bord for å fullføre logistikkprosessen som vi har implementert i flere måneder, det handler om transport av pasienter fra Ukraina til andre land for behandling han viste.

Det la han merke til Takket være navet kan pasienter fra Ukraina vente under gode forhold på transport for videre behandling.

Takket være denne løsningen vil transporten være mulig i en mer organisert form, et spesialfly vil hente pasienter her to ganger i uken – han ga.

Niedzielski innrømmet det Ideen om å frakte pasienter fra Ukraina til andre land vil være en lettelse for det polske helsevesenet. Ministeren sa at Norge har mottatt flest pasienter fra Ukraina så langt.

Det sa Niedzielski også I begynnelsen av konflikten var det kronisk syke som dominertemen nåværende En voksende gruppe mennesker er mennesker som er skadet som følge av fiendtligheter.

Janez Lenarčič, EU-kommissæren for krisehåndtering tilstede i Jasionka, minnet om at det i flere måneder har vært i drift et logistikksenter i Podkarpacie, der tusenvis av tonn humanitær hjelp ble overført til Ukraina. Denne delen av Polen er ekstremt viktig for å hjelpe Ukraina – la til.

Kommissæren tok det til etterretning EU har hjulpet Ukraina med å evakuere pasienter i flere måneder. Så langt, ifølge Lenarčič, har 1,2 tusen mennesker blitt evakuert fra Ukraina. ukrainske pasienter. Pasienter fraktes daglig fra Ukraina til land i Europa – Han sa.

Ifølge kommissæren slik bistand er det beste eksemplet på europeisk solidaritet.

På den annen side, Ukrainas helseminister Wiktor Laszko sa at russerne har ødelagt 123 sykehus i Ukraina så langt.

Nye må bygges i stedet for. Sykehusinfrastrukturen som ble ødelagt av okkupantene ble anslått til over en milliard dollar – la til.

Laszko understreket det Takket være navet i Jasionka kan pasienter evakueres fra Ukraina enda mer effektivt. Ministeren takket alle som bidro til åpningen av knutepunktet. Han takket spesielt Norge, som blant annet donerte busser til Ukraina for transport av pasienter.

Senteret i Jasionka vil kunne ta imot 20 pasienter, hvor den første blir innlagt om en uke. Medevac Hub satt opp i Jasionka vil bli brukt til rask flytting av ukrainske pasienter til blant annet landene i EU og Norge. Pasienter som tas hånd om av medisinske tjenester venter her på transport til et annet land.

Til dette formålet vil et spesialfly bli brukt, som vil lande og ta av på den nærliggende Jasionka-flyplassen. Maskinen skal etter planen kjøres to ganger i uken, og transportere pasienter til 18 land som har godtatt å ta imot pasienter fra Ukraina.

You may also like

Leave a Comment