Home » El. VM 2023: Albania – Polen. Live dekning og resultat

El. VM 2023: Albania – Polen. Live dekning og resultat

by Erlend Loe

Hvit-Rød har 14 poeng på åtte kamper og er tredje i gruppe F bak Norge (22) og Belgia (19).

51 landslag deltok i konkurransen i UEFA-sonen og ble delt inn i ni grupper på seks og fem lag. Vinnerne deres kvalifiserer seg direkte til hovedturneringen, og toer-lagene spiller i sluttspillet.

De to første sikrer pasningen, og den tredje har fortsatt en sjanse i den 10-lags interkontinentale play-off-turneringen.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. For første gang i historien skal 32 lag, inkludert to fra hjemmelaget, delta i den avsluttende turneringen uten å måtte spille i kvalifiseringen.

Som forberedelse til septemberkampene tapte det polske laget 3-1 for nyopprykkede Island i en vennskapskamp i Grodzisk Wielkopolski 29. juni. For konkurrentene var det den siste testen før finalen i EM i England, der de polske kvinnene ikke spilte.

Nina Patalons lag møter nå teoretisk mye svakere rivaler. På den nåværende FIFA-verdensrankingen er Polen 32., Albania 71. og Kosovo 113. På banen var ikke forskjellene så store.

Hvit-Rød beseiret Albania 2-0 i Tychy høsten 2021 og vant 2-1 mot Kosovo i Pristina.

Ved pause i kvalifiseringen, etter fem runder uten tap, var de to poeng bak det norske laget på andreplass på tabellen. Polske kvinner inkl. uavgjort 1-1 mot Belgia og 0-0 mot Norge. Deretter tapte de andre etappe henholdsvis 0:4 og 1:2 og vant Armenia 12:0.

«De to siste kampene er veldig viktige for oss med tanke på en positiv avslutning på kvalifiseringen. Selv om sjansene for opprykk forblir matematiske og ikke alt avhenger av oss, ønsker vi fortsatt å kjempe. Bedre å vite at jeg kjempet til siste slutt. Selv om ingen gir en sjanse. En slik tilnærming er en ekstremt viktig leksjon i mental forberedelse – spill til slutten og vær fullt profesjonell» – understreket Patalon i et intervju for portalen «Connects us through the ball».

Kadrowiczki møtes på treningsleiren i Lublin 29. august. Kampen mot Albania spilles 1. september (18.00) i Elbasan og fem dager senere i Arena Lublin (18.30) mot Kosovo.

Direktesending av kampen Albania – Polen fra klokken 18.00 på Polsatsport.pl.

B.S., PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment