Home » Flere moto-nyheter takket være subsidier – Puls Biznesu

Flere moto-nyheter takket være subsidier – Puls Biznesu

by Peter Østbye

Tilskudd hjelper bedrifter med å implementere resultatene av FoU-arbeid, utvikle innovative teknologier og fremme merkevarer i utenlandske markeder.

Bil- og elektromobilitetsindustrien er en av de største industrigrenene i Polen. Pandemien har tatt sin toll på gründere som jobber i denne sektoren. Industrien ble også påvirket av den russisk-initierte krigen i Ukraina. Problemet for mange bedrifter er å opprettholde kontinuitet i produksjonen og finne nye måter å levere komponenter på. Av denne grunn drar mange gründere fordel av EU-finansiering og bruker den til utvikling av innovative teknologier, forskning og produktpromotering.

Proprietær løsning

En av mottakerne er Matrixschmiede. Lublin-selskapet mottok et tilskudd på PLN 14,5 millioner. Virksomheten er produksjon av smijern for bil- og verkstedindustrien. Selskapets representanter ga et tilskudd for å implementere resultatene av forsknings- og utviklingsarbeid knyttet til utvikling av innovativ produksjonsteknologi for de ovennevnte smiene. For å nå dette målet brukte de en proprietær teknologisk løsning. Som et resultat vil selskapet øke produksjonseffektiviteten betydelig og redusere energiforbruket. Lublin-selskapets analyser viser at det samfinansierte prosjektet vil styrke sin posisjon i markedet.

Det Opole-baserte selskapet MM Systemy, som designer og produserer komponenter til bilindustrien, fikk også EU-støtte. Tilskuddet på PLN 4,7 millioner hjalp selskapets spesialister med å utvikle en innovativ metode for stempling av metall- og aluminiumsdeler. Det minimerer feil som oppstår under produksjonen av enkeltelementer. Løsningen utviklet av spesialister er beskyttet av et patent. Representantene for MM Systemy understreker at for gjennomføringen av prosjektet var det nødvendig å kjøpe en moderne linje for stempling av metall- og aluminiumsdeler. Det muliggjør produksjon av høykvalitetsprodukter i stor skala.

sjokkenergi

Izoblok-selskapet fra Chorzów hadde også fordel av finansieringen. Det er den europeiske lederen innen produksjon av elementer laget av spesiell plast, motstandsdyktig mot ugunstige værforhold og svært plastisk. Produkter fra det nevnte materialet brukes hovedsakelig til fremstilling av konstruksjons- og beskyttelseselementer. De absorberer støtenergi i bilstøtfangere så vel som i dører, hodestøtter og setetrekk. Et tilskudd på over 4,6 millioner PLN finansierte blant annet kjøp av maskiner og utstyr for å øke produksjonskapasiteten til Chorzów-anlegget. Gjennomføringen av prosjektet bidro til at selskapet styrket sin konkurranseposisjon i det internasjonale markedet.

Tilskudd bidrar også til å øke merkevarebevisstheten for selskaper i bilindustrien og e-mobilitetsindustrien. Bydgoszcz-selskapet Fristom benyttet seg av denne muligheten. Det spesialiserer seg på produksjon av kjøretøybelysning, ledningsnett og tilbehør til bilindustrien. Selskapets representanter tildelte et tilskudd på PLN 338 tusen. PLN for å delta på opplæringskurs som forbereder gründere til å gå inn på markedene i De forente arabiske emirater og Sør-Afrika. Takket være medfinansieringen kunne selskapets eiere markedsføre sine produkter i disse markedene og begynte å samarbeide med nye entreprenører.

Denne publikasjonen er laget med økonomisk støtte fra EU. Bonnier Business Polska er eneansvarlig for innholdet deres og gjenspeiler ikke nødvendigvis synspunktene til EU.

© ℗

You may also like

Leave a Comment