Home » En polsk politimann reddet en norsk statsborger i Kroatia

En polsk politimann reddet en norsk statsborger i Kroatia

by Erlend Loe

Hendelsen skjedde i Biograd, Kroatia. Sersjant St. Piotr Filar fra provinspolitiets hovedkvarter i Kraków, den ble delegert til Kroatia På fritiden dro han på morgenjoggen.

«I området ved stranden svarte han på et rop om hjelp fra en 20 år gammel norsk statsborger som ble prøvd av en 22 år gammel kroatisk statsborger for å voldta henne, samtidig som han krenket henne fysisk. hennes integritet» – understreket inspektør Mariusz Ciarka.

– Gjerningsmannen ble arrestert og gjenkjent av både fornærmede og vår politibetjent etter presentasjon, la talsmannen for politihovedkvarteret til.

Siden 1. juli har polske politifolk vært på vakt ved den kroatiske Adriaterhavskysten og i feriesteder i Bulgaria ved Svartehavet. Som en del av tjenesten støtter politifolk kroatiske og bulgarske politifolk i å utføre oppgaver – hovedsakelig av patruljeintervensjonskarakter. De kjører også dokumentsjekker for sjåfører og deres kjøretøy, samt edruelighetskontroller. Polske politifolk tjenestegjør også ved Info Points, hvor de gir turister nødvendig informasjon.

I år er det totalt fjorten offiserer i Kroatia og Bulgaria, inkludert to politikvinner. De representerer følgende garnisoner: hovedstaden, Schlesien, Lillepolen, Warmia og Mazuria, Stor-Polen, Lubuski, Mazovia og Podkarpacie.

You may also like

Leave a Comment