Home » Et nytt favorittmarked for bruktbilimport vokser frem. Sjekk ut Norges poengsum

Et nytt favorittmarked for bruktbilimport vokser frem. Sjekk ut Norges poengsum

by Connie Nielsen

Elbiler er fortsatt en sjeldenhet i Polen, men import kan hjelpe. Norge registrerer en gigantisk økning i eksporten til Polen.

Tyskland slutter sakte å være vårt beste Venn kilde for brukte biler. Vi tyr imidlertid i økende grad til biler fra nord. Og forklaringen er veldig enkel.


94,7 prosent – ​​i september i år ifølge Samar-data, forbedret Norge sin poengsum på import av brukte biler til Polen. Og nei, det er ikke en økning fra kategorien «var én bil, nå er det to». Nordmennene fant plass til nesten 15.000 av sine gamle (mer om det om et øyeblikk) bruktbiler og klatret til 9. plass på stillingen.

De kan bare drømme om resultatet til tyskerne (nesten 312 000 eksemplarer, et minus på 26%), men Østerrike, Sveits eller Italia kunne føle seg truet. Enda mer siden alle disse markedene så enten en betydelig nedgang eller på det meste en mikroskopisk økning. Det lille Nederland vil nok heller ikke kunne hevde seg, for snart har de like sterke argumenter som Norge og … flere biler.

Som en påminnelse – Norge har under 6 millioner innbyggere og likevel er vi mer og mer villige til å se etter bruktbiler der. Hvorfor?

Nissan Leaf er den mest importerte bilen i hele det norske markedet. Tallmessig er det kanskje ikke noe rush her (175 eksemplarer), men det kan vise hva som vil bli brukt mer og mer i landet vårt. Og hva kundene ser ut til å lete etter.

Det er gjenopptakelsen.

Hva har Norge med det å gjøre? Incentivsystemet for å kjøpe en elbil som har eksistert i årevis gjør det ofte mer lønnsomt å kjøpe en elektrisk versjon enn en som går på konvensjonelt drivstoff. Et eksempel fra dagens perspektiv – den billigste Golfen der koster rundt 380.000 kroner. ID.3? Faktisk akkurat det samme. I Polen er ID.3 nesten dobbelt så dyr som grunnleggende Golf.

Og siden alle disse subsidiene, insentivene og lignende har virket i årevis, er effekten ganske forutsigbar. Nordmennene begynner å få elbiler som er mange år gamle og de er nok glade for å bli kvitt dem fordi det er et godt tilbud på den odde nye e-tron eller annen EQC.

Prisen på en brukt «Elektro» i Norge? I rekkefølge.

For eksempel svinger prisen på en 2013 Leaf med en kjørelengde på rundt 150 000 km rundt 60 000 – 75 000 kroner, det vil si mellom 27 000 PLN og 33 000 PLN. Prøver med en kjørelengde godt under 100 000 km koster ofte tilsvarende rundt 43 000 PLN. Det skal være enkelt å selge i Polen for en viss fortjeneste så lenge kjøpere ikke lar seg skremme av det overveldende tilbudet – og ikke særlig imponerende selv i tilfelle av ny Kopiere.

Uansett, selv rikdommen i det norske markedet oppfordrer deg til å skaffe deg noen elbiler der. På én portal, for eksempel, er det 890 Leafs, i Polen, som er mange ganger større når det gjelder befolkning, bare 72.


Og la oss ikke glemme at denne generasjonen av Nissan Leaf bare er toppen av rekken. Ser deg snart eksport alder Modeller som kom senere eller som solgte godt i Norge vil gradvis oppnå dette. Om et tiår kommer vi sannsynligvis til å importere e-troner fra dette landet, og plutselig vil vi like MG-merket.

Og nei, vi flytter ikke denne gangen steinsprut.

Det betyr – vi importerer ikke gamle elbiler. Ifølge Samar er gjennomsnittsalderen på elbiler importert til Polen i år rundt 6 år. Til sammenligning: bensinbiler er i snitt nesten 14 år gamle, dieselbiler nesten 12. Så om noen importerte denne billige 9 år gamle Leaf, importerte de også noen elbiler som var ca 3 år gamle.

La oss bare håpe at når elbiler importeres til oss i virkelig stor skala, finner vi ut hva vi skal gjøre med de brukte batteriene, eller finner et marked som vil ta disse elbilene etter oss. Ellers kan vi få et ganske stort problem.

You may also like

Leave a Comment