Home » Et polsk selskap skal bevæpne Norge. Det vil forsyne Pioruny for nesten 50 millioner euro

Et polsk selskap skal bevæpne Norge. Det vil forsyne Pioruny for nesten 50 millioner euro

by Gunnar Garfors

Kontrakten mellom Forsvaret og Mesko ble signert tirsdag (29. november). Przemysław Kowalczuk, et medlem av styret som er ansvarlig for utviklingen av det polske selskapet, fortalte «DGP» noen detaljer om leveringen av Piorun luftvernsystemer.

– Ordreverdien er litt under 50 millioner euro. Antall raketter, utskytere og treningssett er reservert av kjøper. Jeg kan bare røpe at det er flere hundre raketter. Leveranser vil skje innen 2,5 år, meddeler Kowalczuk.

Han understreker at Mesko konkurrerte i anbudet med amerikanerne, franskmennene fra MBDA og franskmennene fra Thales, med svenske Saab og andre selskaper som ikke ble offentliggjort.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Sanksjonene var ment å begrense Russlands gass- og oljeinntekter. Effekt? «Paradoks»

Ett og et halvt tusen Piorunów i året

– På siste etappe slo vi europeerne. En viktig faktor i vår seier var tilpasning til de spesifikke kravene fra norsk side, tatt i betraktning det faktum at dette er et nordlig land, hvor ekstremt lave temperaturer ofte råder, og transportører og transportmidler må tilpasse seg dette – Kowalczuk – påpeker.

På spørsmål om selskapets produksjonskapasitet sier han at Mesko i 2022 vil produsere ca. 600 Piorun-missiler, rundt tusen neste år, og senere vil selskapet nå 1,5 tusen. årlig. – Da blir det et hinder, det blir vanskelig å øke antallet raketter som produseres ytterligere, og i praksis må vi bygge enda et anlegg – legger han til.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment