Home » Et «tørt» spill for Kalniņš; Det latviske hockeylandslaget slår Norge

Et «tørt» spill for Kalniņš; Det latviske hockeylandslaget slår Norge

by Thure Lindhardt

Det latviske ishockeylandslaget beseiret Norge 3-0 (2-0, 0-0, 1-0) i den første testturneringskampen i Esbjerg, Danmark torsdag.

16 sekunder etter kampstart scoret Rūdolfs Polcs det første målet til det latviske landslaget, som scoret det med suksess etter å ha passert Oskars Batņa fra kloss hold.

Denis Smirnov klarte å bruke det numeriske flertallet i den første tredjedelen og nådde 2-0. Smirnovs hadde en god sjanse til å ta åpningsmålet, men hjemmemålvakten til Smirnov reddet Smirnovs skudd, som headet i krysset fra høyre.

Lagene spilte tilsvarende i første halvdel av andre omgang, men resten av tiden brukte latviere mer tid i den norske forsvarssonen. I det 27. minutt mottok den latviske statsenheten en to-minutters avvisning på grunn av et brudd på den numeriske listen og forsvarte seg med suksess, og spilte i mindretall. Det latviske landslaget hadde også muligheten til å spille i flertall, men ble ikke brukt til å score.

I første tredjedel ble Norge avvist, slik at latvierne kunne spille i flertall igjen. I dette flertallet brukte latviske ishockeyspillere mer tid på å angripe, og etter pasningene fra Denis Smirnovs og Patrick Ozols, scoret Renārs Krastenbergs pucken og sørget for 3-0.

I det latviske landslaget strålte Deniss Smirnovs med et mål og en pasning og ble kåret til spillets beste spiller.

Lagets mål ble voktet av Jānis Kalniņs, som blokkerte 14 fiendtlige skudd.

Latviske ishockeyspillere skal spille mot det danske landslaget fredag.

«Delfi»-portalen tilbød en direktesending av spillteksten, der du kan lese en detaljert beskrivelse av hendelsene.

Ishockey testkamp: Latvia – Norge.

Denis Smirnov ble kåret til den beste spilleren på det latviske landslaget.

Det latviske landslaget gjorde 24 skudd i kampen, men Norge svarte med 14 skudd.

Latvia – Norge 3-0. Spillet er slutt!

Det latviske landslaget var i ferd med å vinne den første kampen i testturneringen. Kalnins skjøt i siste minutt av ordinær tid.

Kalnins fortsatte å score sikkert for det latviske landslaget. Norske hockeyspillere har ennå ikke klart å finne ut hvordan de kan slå ham.

Det latviske landslaget holdt pucken i angrepssonen og Smirnovs kastet inn i en pinlig situasjon, men klarte ikke å score.

Det var et farlig øyeblikk foran Kalniņšs mål, men latvieren slo pucken. Vakten var den første ved pucken og kastet ham ut av beskyttelsessonen.

Batņa kom uventet alene mot keeper, men klarte ikke å beseire Volden på kloss hold.

Razgals og Krastenberg kjempet om pucken, som ble vunnet av Ozols, som gjorde et farlig kast som ble truffet av Walden.

Målvakten til det latviske landslaget, Jānis Kalniņš, spilte strålende etter Magnus Gehebs skudd og grep pucken i hansken.

45:47 min Latvia – Norge 3-0 Tre sekunder før slutt på flertallet vant Latvia flertallet. Renārs Krastenbergs skled og skled i det våte gresset.

Smirnov var godt plassert etter Schwanenbergs pasning, men scoret ikke fra kloss hold.

Etter Mammichs skudd slo Walden pucken direkte på Batni, men Batni klarte ikke å få ham i mål.

43:50 min Avslag i det norske laget. Reningen ble straffet for farlig kamp med høy stokk.

I det tredje minuttet av tredje periode hadde det latviske landslaget en meget god sjanse til å score, men Volden klarte å slå pucken og forsvarerne kastet den fra seg. Et øyeblikk senere bommet Krastenberg på målet.

Periode 3 har startet.

Etter andre periode ble det scoret 16 mål for det latviske landslaget og ni for Norge.

Latvia – Norge 2-0. Periode 2 er over.

Det latviske landslaget presset nordmennene inn i sin forsvarssone og motstanderne slet med å stå imot presset. Det latviske landslaget kunne imidlertid hatt flere kast.

Latviske hockeyspillere vant mesteparten av spillets initiativ, og Deniss Smirnovs skilte seg ut med gode handlinger i angrep. Etter ett av kastene slo Voldens pucken foran mål, men ingen latvisk ishockeyspiller var der.

På slutten av flertallet kastet Polc ballen inn, men Walden reddet den sikkert. Denne gangen forble det meste av det latviske landslaget ubrukt.

Krastenbergs og Bērziņš truet for det meste porten voktet av Walden, men deres forsøk foran porten var mislykket.

30:52 min Avlysning i det norske laget. Ozols scoret et mål i det latviske landslagets angrep, men Polts brøt reglene.

Flertallet av det norske laget klarte ikke å score. Spilletempoet er ikke det høyeste, men nordmennene kunne skyte to gode skudd på det latviske landslagets mål, men Kalnins avverget pucken.

Krastenbergs kontring var imponerende og ble kun stoppet av en sjokkerende felling.

26:33 min Avlysning i det latviske landslaget Brudd på nummersammensetningen for Latvia. Zabusov soner straffen.

I angrepet til det latviske landslaget gjorde Zīle et stort innkast, men Krastenbergs og Voldens kolliderte foran mål. De to plaget hverandre ikke.

Kalnins blokkerte to skudd av det norske landslaget.

Nauris Sējējs blokkerte et truende skudd fra en norsk landslagsspiller. Nordmennene presser aktivt på for det latviske landslaget og hindrer angrepet i gang.

Periode 2 har startet.

I den første tredjedelen tok latviske hockeyspillere 10 skudd, men nordmennene tok seks skudd.

Latvia – Norge 2-0. Periode 1 er over.

Kalniņš stoppet Fladebis-skuddet fra en utmerket posisjon.

Latviske hockeyspillere spilte vellykket i den sentrale sonen, noe som gjorde det vanskelig for motstanderne å trenge inn i angrepssonen. Det var ingen gode øyeblikk i angrepet i de siste episodene

14:18 min Latvia – Norge 2-0 Det latviske landslaget vant raskt flertallet. Deniss Smirnovs» kne vil banke i flere dager, men heldigvis for FC fortsatte han kampen modig.

13:53 min Avlysning i det norske laget. Det norske laget hadde tatt kontroll over kampen, men da holdt ikke Andersen pucken i angrepsfeltet og kjempet for det med en høy stokk.

Kalnins parerte et ganske truende skudd av en nordmann. Norge ble «fanget» i angrepssonen, noe som tvang keeperen til det latviske landslaget til igjen å forsvare pucken.

Mamčics slo den fra omtrent 35 meter og Zabusov og kunne ikke gjøre noe med det, stupte og kastet, det gjorde alt til slutt.

Det norske laget klarte foreløpig ikke å score mål. Kalniņš slo bort pucken en gang da pucken var i nærheten av ham. Så klarte det latviske landslaget et angrep der angriperen endret fluktretningen på pucken foran mål, men Voldens tok tak i pucken.

Det latviske landslaget fortsatte den vellykkede starten på spillet. Zabusov scoret fra Voldens bevoktet gate og et øyeblikk senere fra Razgale.

1:16 min Latvia – Norge 1:0 Oskars Batņa brakte pucken fra motstanderen til kanten av banen og traff målet, ingen avslørte Rūdolfs Polts, som scoret sitt første mål for det latviske landslaget.

Spillet har startet!

Hovedtreneren for det latviske landslaget Harijs Vītoliņš vil se på de neste landslagsreservene i denne turneringen og sjekke målvakten Jānis Kalniņš. https://www.delfi.lv/sports/news/hokejs/harijs-vitolins-pirms-olimpiskajam-spelem-velas-tikt-skaidriba-ar-treso-vartsargu.d?id=53758165

Det latviske hockeylandslaget begynner forberedelsene til OL i Beijing. I «vinduet» på novemberlandslaget møter det latviske landslaget først det norske landslaget, men så styrkene med Danmark.