Home » norske Foss-Solevaag i gull i slalåm, skuffer de blå

norske Foss-Solevaag i gull i slalåm, skuffer de blå

by Thure Lindhardt

Nordmannen Sebastian Foss-Solevaag vant søndag slalåm i alpint ski-VM i Cortina d’Ampezzo, sin første individuelle gullmedalje i verdensmesterskapet, etter et løp som Clément Noël ikke klarte å fullføre og hvor Alexis Pinturault tok 7. plass okkupert.

Som vinner av sin første verdenscupslalåm i Flachau i midten av januar, slo den 29 år gamle skiløperen den overraskende østerrikeren Adrian Pertl (0»21), som var i ledelsen på slutten av første runde, og hans landsmann Henrik Kristoffersen (0»46) . Han vant sin første individuelle verdenstittel etter å ha vunnet den kollektive kronen i laget onsdag. «Det var en kamp i bunnen av banen fra start, og jeg vant!» utbrøt vinneren ved mål. På tredjeplass på slutten av den første omgangen klarte Foss-Solevaag å omgå fallgruvene til en sprettbane som spesielt traff Clément Noël og Marco Schwarz i et hjørne. Foran i verdenscuprankingen i slalåm red østerrikeren inn i andre runde.

Julefeilen, Pinturaults 7. plass

Offensiv fra de første målene, bommet Noël også på en corner på slutten av banen og er fortsatt bak sin første VM-medalje. I verdenscuppen har Vosges-løperen allerede vunnet sju slalåm på tre vintre. Den franske lederen av Big Globe Race Alexis Pinturault, som startet like etter Schwarz, ble nummer 7 (på 1»50) før Kristoffersen satte en første referansetid. Men tre starter senere satte Foss-Solevaag raskeste tid. Til sin glede løftet nordmannen armene før han gikk inn i målområdets beskyttelsesbarrierer. Et lite fall uten konsekvenser. På denne siste begivenheten i verdenscupen ble det tradisjonelle hierarkiet for slalåm forstyrret av den sjenerøse italienske solen som forringer snøen.

Nordmenn på farten

Norge har gjort det bra i en sesong preget av skaden i høyre kne til den siste store verdensvinneren, Aleksander Aamodt Kilde, og den dårlige prestasjonen til Kristoffersen, sjuende på verdenscuptabellen. Som spesialist i slalåm, den eneste disiplinen han konkurrerer i verdenscuppen, tilbød Foss-Solevaag Norge sin første verdensgull i slalåm siden 1997 og Tom Stiansens seier i Sestriere i Italia. Den siste nordmannen som sto på en slalåmpall i verdensmesterskapet var Lasse Kjus til søndag, som ble toer i 1999 i Beaver Creek. Med sin 2. plass vant Pertl karrierens første medalje i verdensmesterskapet i en alder av 24. Hans beste resultat så langt var en tredjeplass, vunnet i slalåm i begynnelsen av februar under verdenscupetappen i Chamonix.

You may also like

Leave a Comment