Home » Et uvanlig anlegg i Norge. «Lignende en UFO» – o2

Et uvanlig anlegg i Norge. «Lignende en UFO» – o2

by Gunnar Garfors

Selv om det ser ut som et romskip, er det faktisk en av de mest fantastiske restaurantene i verden. Du kan rett og slett nyte deilig mat i den enorme sølvkulen i Hardangerfjorden.

En unik restaurant ved fjorden

Den fireetasjes bygningen, inspirert av formen til et fiskeøye, heter Salmon Eye. Den åpner i andre halvdel av 2022 som en av verdens største flytende kunstinstallasjoner.

Utseendet til fiskeskjell er gitt av 9000. Stålplater som dekker anlegget. Den veier 1 256 tonn og har en diameter på 25 m. Ett nivå er ikke synlig – det ligger under vannoverflaten.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: «Hei Polen». Han bor i et land som anses som farlig. “Mangel på mental komfort”

Selv om systemet ble installert i fjor, ble det kjent først i år med åpningen av restauranten. Den heter Iris og kan kun nås med båt fra Rosendal i nærheten.

Du kan delta på en «eksklusiv kulinarisk ekspedisjon» som inkluderer et 18-retters måltid med lokale råvarer. Middagen serveres med «panoramautsikt over fjord, isbreer og fjell».

Mari Eriksmoen, restaurantens eier, sier at det å gå gjennom restauranten er «som å gå inn i et romskip».

Restauranten har 24 sitteplasser og ledes av Anika Madsensom har en lidenskap for å oppdage nye ingredienser fra havet og er forpliktet til bærekraft.

Som vi leser på restaurantens hjemmeside: “Et besøk til Iris er en opplevelse som kombinerer gastronomi og aktivisme på verdensbasis. Menyen leses som en historie. En historie om utfordringene og truslene mot det globale matsystemet, men også med ideer og forslag til fremtidige innovasjoner på dette temaet.

Smaksmenyen i restauranten koster 3200 norske kroner eller 1272 PLN.

De som ønsker å besøke Salmon Eye uten å spise på Iris Restaurant kan kjøpe en «pedagogisk opplevelse»-billett.. En to-timers tur koster 349 norske kroner eller 63 PLN.

You may also like

Leave a Comment