Home » Eugene World Cup 2022: En natt full av overraskelser

Eugene World Cup 2022: En natt full av overraskelser

Rozmys er nå den raskeste polakken på 1500 m, etter å ha avsluttet karrieren med bronsemedaljevinneren Marcin Lewandowski ved forrige verdensmesterskap. For et år siden ble han åttende ved OL i Tokyo. Han debuterte i verdenscupfinalen. Resultatet på 3.34.58 er hans beste denne sesongen.

SE OGSÅ: Eugene World Cup 2022: Hva vil kvinnenes 4x400m stafett gjøre?

Nordmannen Jakob Ingebristen var favoritt. Den olympiske mesteren fra Tokyo var lenge i ledelsen, men Jake Wightman passerte ham før den siste corneren. Briten holdt farten oppe og tok ikke med på målstreken. Han vant på 3:29:23 ganger og Ingebrigsten hadde 3:29:47.

Dette er Wightmans største prestasjon i karrieren. Hans prestasjoner inkluderer en bronsemedalje i EM 2018. Han ble nummer 10 i OL i fjor.

Tredjeplassen, Katira fra Marokko, er også overraskende. 24-åringen konkurrerte på 5000m under de olympiske leker i Japan.

For første gang i verdenscuphistorien sto ingen idrettsutøver fra Afrika på pallen på 1500 meter.

Norge hadde nok en gullvinner ved OL i Japan tirsdag – Karsten Warholm på 400m hekk. Den nåværende verdensrekordholderen gikk inn i finalen med det andre resultatet, men ble bare sjuende i det avgjørende løpet – 48,42 s.

Den tredje vinneren i Tokyo var Alison Santos – 46,29, etterfulgt av amerikanerne Rai Benjamin – 46,89 og Trevor Bassitt – 47,39.

Daniel Stahl feilet i diskoskastet. I likhet med Warholm spilte den 29 år gamle svensken rollen som den forsvarende mesteren og olympiske mesteren i Eugene. Resultatet på 67,10 m var bare nok til fjerdeplassen.

De viktigste heltene viste seg å være unge disoblems. Vinneren ble 23 år gamle slovenske Kristjan Ceh – 71,13, nummer to ble 19 år gamle litauiske Mykolas Alekna (69,27 m), sønn av to ganger olympisk mester Virgilijus.

En annen litauer, Andrius Gudzius 67,55, var strålende fornøyd med bronseskiven.

Det ble delt ut medaljer i kvinnenes høydehopp tirsdag. Vinneren ble australske Eleanor Patterson foran ukraineren Jarosław Mahuczich. Begge oppnådde 2,02 m. Ved innendørs-VM i Beograd i mars ble rekkefølgen snudd.

Italias Elena Vallortigara ble tredje i Eugene – 2.00.