Home » EURO-kvalifiseringskamper 17. juni 2023. Kampannonsering

EURO-kvalifiseringskamper 17. juni 2023. Kampannonsering

by Catherine Monroe

Kvalifiseringskamper til EM 2024 spilles av lag fra gruppe A, E, F, G og J på lørdag.


Tsjekkerne er i konflikt

Etter seieren mot Polen i mars var det eufori i Tsjekkia ved åpningen av EM-kvalifiseringen 2024. Jaroslav Szilhavys spillere beseiret ikke bare de hvit-røde enkelt, men dominerte også banen i lange deler av kampen. Derfor reiste de fulle av selvtillit til Chisinau for kampen mot Moldova, som – uventet – endte målløs. Derfor advarer treneren før avreise til Færøyene mot å undervurdere motstanderen.

Gjennom dårlig oppførsel

I mellomtiden er tsjekkiske fans bekymret for fraværet av Antonin Barak i laget. Fiorentina-spilleren har ikke blitt kalt opp til junioppgjørene da det tsjekkiske landslaget også skal spille en vennskapskamp mot Montenegro i tillegg til oppgjøret med Færøyene. Hvorfor? – Laget er det viktigste for oss. På tidligere treningsleirer snakket jeg med «Tonda» og fortalte ham at jeg ikke likte oppførselen hans. Imidlertid gjentok det seg hele tiden, og vi bestemte oss for ikke å utnevne ham – han forklarte det, og i utgangspunktet… forklarte han ingenting Jaroslav Szilhavy.

Husk at Barak er en av nøkkelspillerne på det tsjekkiske landslaget. Han spilte nylig med Fiorentina i to finaler – Coppa Italia og European Conference League. Så hva er årsaken til misforståelsene i det tsjekkiske landslaget? Media utenfor vår sørlige grense melder at Barak ikke kommer overens med de to West Ham United-spillerne, Tomasz Souczek og Vladimir Coufal. Interessant nok var det imidlertid Coufal som trøstet Fiorentina-spilleren etter nederlaget i den siste LKE-finalen, som ble spilt i Praha.

Polen er sterkest

Tsjekkerne er selvsagt de klare favorittene til duellen med Færøyene, selv om de fortsatt må klare seg uten sin beste målscorer de siste årene, Patrik Schick. Bayer Leverkusen-snikskytteren har hatt uflaks de siste månedene. Vi vil minne om at han i mars i fjor ikke klarte å spille semifinale i VM-sluttspillet med Sverige på grunn av muskelproblemer og har slitt med adduktorproblemet i flere måneder uten hell.

Moldova, som overraskende spilte uavgjort mot Tsjekkia i mars, møter Albania i Tirana. Vår siste rival, som vi vant 1-0 med i Warszawa, er nederst i gruppen så langt fordi han ikke har tatt poeng ennå. Brasilianeren Sylvinho venter på sin første seier som trener. «Hans arbeid vil bære frukt,» sa han Christian Asllani, en midtbanespiller for det albanske landslaget som ankom treningsleiren rett fra Istanbul, hvor han bodde i Inter Milan for Champions League-finalen. Han deltok ikke på denne kampen, men var veldig entusiastisk over hele arrangementet. Nå er han imidlertid fokusert på det som venter ham med landslaget. – Vi er et godt lag og jeg tror vi kan kjempe om opprykk til EM. For øyeblikket har vi ingen poeng, men vi spilte borte mot det sterkeste laget, nemlig Polen – det innrømmet Inter-spilleren.

Gruppe E

Albania-Moldova (20.45)

Færøyene – Tsjekkia (20.45)

1. Tsjekkia 2 4 3:1
2. Polen 2 3 2:3
3. Moldova 2 2 1-1
4. Færøyene 1 1 1-1
5. Albania 1 0 0-1


Foto. Matic Klansek Velej/Sportida/SIPA/PressFocus

Velde ved siden av Haaland?

Det norske landslaget fikk en svært dårlig start på kvalifiseringen til EM 2024, men rett før kampene i mars fikk laget en vond smell. Skaden utelukket Erling Haaland fra kampene mot Georgia og Spania, som ankom treningsleiren, men måtte reise dagen etter. Nå er det imidlertid ingenting som står i veien for at Manchester City-stjernen skal spille mot Skottland. Han vil ikke engang bli stoppet av…en stor feiring av Champions League-triumfen.

«Jeg vet ikke hvor mange bokser med Cola … eller øl han drakk.» Det viktige er at han har kommet seg og kan komme seg etter euforien og hva han har oppnådd med laget sitt de siste månedene. I dette tilfellet må du gis mulighet til å hvile i to dager eller mer. Det er ikke sånn at jeg går inn der og holder ham Al Pacinos motivasjonstale – du må innrømme at han er treneren for det norske landslaget Stadig Solbakken Han har sans for humor. «Det handler om sunn fornuft.» La ham hvile, sove og komme til taktisk praksis. Jeg må respektere at man må nærme seg ham litt annerledes enn andre spillere med tanke på lørdagens kamp gitt det han gikk igjennom. Jeg er imidlertid ikke i tvil om at Erling vil spille i lørdagens kamp – la til keeperen til «Lviv».


Les mer i fotballkategorien


Skottene blir en vanskelig motstander for nordmennene. Spania, som tapte 2-0 i Glasgow i mars, så hvor modig og ambisiøs denne siden kan være. Kristoffer Velde, en Lech Poznań-fotballspiller, ble inkludert i Norges tropp til kampene mot Skottland og senere oppgjøret med Kypros – også som en del av EM-kvalifiseringen 2024. Dette er spillerens første innkalling i karrieren. Vi vil minne om at Kolejorz-midtbanespilleren avsluttet sesongen i Ekstraklasa på en flott måte. På de siste 4 kampene har han scoret 4 mål og har 3 assists. Det er imidlertid vanskelig å tørre å si at trener Solbakken vil bruke denne spilleren til en ekstremt viktig kamp når nordmennene møter veggen. Vinner de ikke mot Skottland, vil de komme i en svært vanskelig situasjon i kampen om opprykk til EM.

Gruppe A

Norge – Skottland (18.00)

Kypros – Georgia (20.45)

1. Skottland 2 6 5-0
2. Spania 2 3 3:2
3. Norge 2 1 1:4
4. Georgia 1 1 1:1
5. Kypros 1 0 0:3


Foto. David Martins/SOPA Images/SIPA USA/PressFocus

Cristiano nærmer seg

Alt tyder på at Cristiano Ronaldo snart skal spille sin 200. kamp i de nasjonale fargene. Husk at portugiseren har gjort 198 kamper og er verdensrekordholder når det kommer til internasjonale lagopptredener. Lørdag møter laget hans, som startet kvalifiseringen veldig bra med to store seire, Bosnia-Hercegovina. Laget fra Balkan startet kvalifiseringen i løpet av kort tid. Han slo enkelt Island og tapte så – noe uventet – for Slovakia. Ruben Dias og Bernardo Silva, som vant Champions League med Manchester City, ble litt forsinket i den portugisiske troppen. – Jeg gratulerer deg. Det er en stor prestasjon. «Å vinne Champions League er noe veldig spesielt,» sa han Robert Martinezportugisisk velger. «Jeg vet ikke hvilken lagoppstilling vi skal spille ennå, men jeg snakket med Ruben og Bernardo. «Begge er klare,» understreket den spanske treneren.

Gruppe J

Luxembourg – Liechtenstein (15.00)

Island – Slovakia (20.45)

Portugal – Bosnia-Hercegovina (20.45)

1. Portugal 2 6 10-0
2. Slovakia 2 4 2-0
3. Bosnia-Hercegovina 2 3 3-2
4. Island 2 3 7:3
5. Luxembourg 2 1 0:6
6. Liechtenstein 2 0 0:11


Foto. ANP/SIPAUSA/PressFocus

Nei, De Bruyne

Østerrike står overfor den første seriøse testen i disse kvalifiseringene i dag. I mars vant laget mot Aserbajdsjan og Estland, men nå står belgierne i veien for laget til Ralf Rangnick. De er favorittene i gruppe F. De «Røde djevlene» spilte kun én kamp på våren og beseiret svenskene enkelt – 3-0. Dette laget har utrolig statistikk når det gjelder å kvalifisere seg til EM. Hans siste tap i denne konkurransen kom 12. juni 2015 mot Wales, i EM-kvalifiseringen 2016. I de 15 kampene som fulgte, tapte han ikke bare, han vant alle disse kampene! Med en utrolig målrekord, som er 54:6.

Nok en seier kan bli vanskeligere – selv om belgierne fortsatt er klare favoritter i duellen med østerrikerne. Vel, Kevin De Bruyne vil ikke være med i kampen. Husk at Manchester City-stjernen fikk en mer alvorlig skade enn tidligere antatt under Champions League-finalen i Istanbul. Av denne grunn bestemte Domenico Tedesco, hovedtrener for de røde djevlene, å kalle opp en annen spiller, og laget ble forsterket av Milan-spilleren Aster Vranckx, som ennå ikke har spilt for det belgiske seniorlaget.

Gruppe F

Aserbajdsjan – Estland (18.00)

Belgia – Østerrike (20.45)

1. Østerrike 2 6 6:2
2. Belgia 1 3 3-0
3. Sverige 2 3 5:3
4. Estland 1 0 1-2
5. Aserbajdsjan 2 0 1:9

Gruppe G

Litauen – Bulgaria (15.00)

Montenegro – Ungarn (18.00)

1. Serbia 2 6 4-0
2. Ungarn 1 3 3-0
3.Montenegro 2 3 1-2
4. Litauen 1 0 0-2
5. Bulgaria 2 0 0:4


Foto. Marcin Karczewski/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett å lete www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment