Home » Facebook introduserer «Personvernsenter» for å informere brukere om datainnsamling og personvernalternativer

Facebook introduserer «Personvernsenter» for å informere brukere om datainnsamling og personvernalternativer

by Peter Østbye

Meta Platforms, tidligere kjent som Facebook, kunngjorde fredag ​​lanseringen av et sentralisert databeskyttelsessenter som tar sikte på å «utdanne folk om deres tilnærming til innsamling og behandling av personopplysninger i familien av sosiale medieapper.»

«Personvernsenter gir nyttig informasjon om fem vanlige databeskyttelsesemner: deling, sikkerhet, datainnsamling, databruk og reklame,» sa det sosiale teknologiselskapet. la merke til i en pressemelding.

Den første modulen, Security, gir enkel tilgang til vanlige verktøy som kontosikkerhetsinnstillinger og tofaktorautentisering. Deling gir deg detaljer om synligheten til innlegg og innstillinger for arkivering eller sletting av gamle innlegg. Ved å samle inn og bruke den får brukerne en rask oversikt over hva slags data Meta samler inn og lærer hvordan og hvorfor de brukes. Til slutt gir delen «Annonser» informasjon om en brukers annonseringspreferanser.

Det forventes at læringssenteret i utgangspunktet vil være begrenset til en liten gruppe mennesker som bruker Facebook på skrivebordet i USA. Det er planlagt å rulle ut til flere brukere og flere av appene i løpet av de kommende månedene. Pilotbrukere kan få tilgang til personvernsenteret ved å gå til Innstillinger og personvern på skrivebordsversjonen av Facebook.

Automatiske GitHub-sikkerhetskopier

Privacy Center slutter seg til en rekke andre verktøy som teknologigiganten allerede tilbyr, inkludert Databeskyttelseslenker og Taushetskontrollsom vil lede brukerne gjennom noen av plattformens personvern- og sikkerhetsinnstillinger og gjennomgå valgene deres. Forskjellen mellom den nye funksjonen er at den er ment å fungere som en one-stop-shop for å navigere i mylderet av personvern- og sikkerhetskontroller på Facebook, Instagram og WhatsApp.

Gjennom årene har Facebook gjort det personvern sjekker har vist seg å være en kontroversiell magnet for være forvirrende til et punkt hvor de ikke er nyttige nok til å beskytte brukerdata, spesielt mot labyrintiske menyer og en sløv formulering som er ment å fraråde brukere å ta personvernbevisste avgjørelser om tjenesten deres.

Forhindre datainnbrudd

Den såkalte «mørkt mønster”- den subtile overbevisende utformingen av brukergrensesnittet – ble brakt frem i lyset i juni 2018 da en rapport fra Forbrukerrådet med tittelen Luret av designet, avslørte hvordan «Standarder og mørke mønstre, teknikker og overflatedesignfunksjoner designet for å manipulere brukere brukes til å tvinge brukere til påtrengende personvernalternativer».

Ved å straffe brukere som velger personvern kontra deling, fordømmer rapporten Googles «påtrengende personvernpolicy, villedende språk som gir brukerne en illusjon av kontroll, skjuler personvernvennlige beslutninger, velg dem eller la det være og.» velg arkitekturer som velger alternativet som respekterer personvern «. krever mer innsats for brukeren.»

En suite å studere av Facebooks skrivebordsbrukergrensesnitt, utført av forskere ved Universitetet i Bremen i mars 2021, fant at «måten Facebook håndterer kontroll over personverninnstillinger er et eksempel på en mørk ny modell,» la til at «alle databeskyttelsesinnstillinger er plassert bak flere grensesnittlag». , tilbyr Facebook aktivt et godt utformet, men ufullstendig alternativ til å administrere dem.

You may also like

Leave a Comment