Home » Fendt e100 Vario – en helelektrisk traktor kommer snart på tilbud

Fendt e100 Vario – en helelektrisk traktor kommer snart på tilbud

by Peter Østbye

Noen år etter at arbeidet startet med en prototype av en liten elektrisk traktor, brakte Fendt e100 V Vario på markedet. Det er en liten, helelektrisk og fullt funksjonell traktor for spesialoperasjoner som tilsvarer Fendt 200 Vario-traktoren.

  • Fra denne artikkelen vil du lære:
  • Hvordan ser den nye elektriske traktoren Fendt e100 V Vario ut og hvilke driftsparametere har den?
  • Hva er levetiden og kapasiteten til traktorbatteriet og hvordan lades det?
  • Hvordan har ingeniører forbedret effektiviteten av strømbruken?
  • Hvilke teknologier brukes i hytta og utstyret?
  • Når og hvor traktoren først vil være tilgjengelig og hva prisen kan være.

Mange av dere vil sikkert huske at vi skrev om den elektriske traktoren Fendt e100 Vario i 2017, da den første prototypen ble vist på Agritechnica.

Vi har allerede kjørt en annen prototype – det var i Tyskland i 2020 da vi presenterte nye produkter i Fendt Camp Arena.

e100 – i utgangspunktet én modell: Fendt e107 V Vario

For noen uker siden – i september 2023 – ble vi kjent med Fendt e107 V Vario-modellen – fortsatt en prototype, men faktisk den endelige versjonen, fordi traktoren vil bli inkludert i den tyske produsentens offisielle sortiment i slutten av 2024 – men i første omgang for markedene: Tyskland, Nederland og Norge.

Den første modellen av Fendt e107 V Vario elektrisk traktor ble utviklet for bruk i spesielle avdelinger for landbruksproduksjon, for eksempel: B. i veksthus, vingårder, frukthager, men også i husdyrstaller, kommunale virksomheter og på gårder med egen strømproduksjon.

Navnet på den første helelektriske traktoren, Fendt e107 V Vario, består av den lille bokstaven «e» for elektrisitet, tallet 107 for modellen med en drivkraft på 75 hk (55 kW) og bokstaven «V» for «vingård». , en versjon som i hovedsak er dedikert til vingårdene. Vi hadde muligheten til å se traktoren i aksjon, ikke i vingården, men i bringebærtunnelen.

Elektrisk – hvorfor en liten traktor og ikke en stor?

Modellen er tilgjengelig i utstyrsvariantene Profi og Profi+. Når det gjelder dimensjoner, egenskaper og tekniske løsninger, tilsvarer den 200 Vario-modellen og er kun ca 150 kg tyngre.

Ja, Fendt konsentrerer seg i utgangspunktet om «elektrikken» i det lavere ytelsesområdet og tar på seg et bredt spekter av oppgaver som ikke nødvendigvis er vanskelige. Produsenten er klar over de teknologiske begrensningene til elektriske stasjoner og ser meningen med å bruke «e-drives» i slike traktorer (små, hovedsakelig brukt i landbruksdrift). Her er et interessant faktum. Vet du hvor mye et batteri må veie for en Fendt 1000 Vario-serie med en effekt på rundt 500 HK, som vi antar vil bli brukt hardt i 10 timer?

You may also like

Leave a Comment