Home » Flott start: V.Strolia gikk forbi den norske skiskytterstjernen etter en nøyaktig skytesport

by Thure Lindhardt

Den 28 år gamle litaueren skjøt alle skivene på skytebanen, endte på 13. plass og passerte dermed nåværende planetmester, andreplass i verdenscupen sammenlagt, nordmannen Sturl Holm Laegreid, ifølge det litauiske skiskytterforbundet (LBF). ). .

I 10 km-konkurransen ble alle vinnerplassene fordelt av vertene: Sivert Guttorm Bakken triumferte (skyting 0 + 0), 9,5 sekunder forbi Havard Gutuboe Bogetveit (0 + 1) og 10,6 sekunder – olympisk mester og 11- engangs verdensmester Tarjei Boe (1 + 0). SHLaegreidas like 20.

V.Strolia tapte 45,1 sekunder til vinneren. Tomas Kaukėnas, som ble nummer 26, var også vellykket (1 + 0, 1 min. 37,3 sekunder bak). Karolis Dombrovskis, som gikk tre frie runder (0 + 3), ble nummer 58 (2 min. 49,1 sek.), mens Linas Banys ble nummer 72 (3 min. 30,8 sek.) 5 minutter bak 28,3 sekunder ).

Foto fra personarkivet / Vytautas Strolien

«Det er godt å alltid starte et godt løp – du øker motivasjonen. Og skytingen var bra, og det gikk bra. Men det er ingen overraskelse, jeg føler at jeg kan legge til mer og det blir bare bedre. Vi var ikke engang forberedt på dette løpet fordi oktober var designet for å dekke så mange kilometer som mulig på ski. Treneren sa at vi må delta, få erfaring, føle rytmen i konkurransen. Og etter disse startene vil vi komme nærmere ønsket følelse av konkurranse”, kommenterte V.Strolia.

I tillegg til nordmenn og litauere deltok de sterkeste franske, tsjekkiske og belgiske skiskytterne, amerikanere og dansker i konkurransen.

«Nivået er veldig høyt, du liker å delta i konkurranser som dette. Mange seere, fullt program, attributter – de ser ikke ut som kontroll starter, sa V. Stroli.

Lederen for det litauiske landslaget ble nummer 21 når det gjelder fart på banen. Forresten, posisjonen til en skiskytter steg på alle måter i henhold til dette aspektet: i første runde var han 34., i andre – 20. og i tredje – 18.

«Vi la merke til det da. Jeg startet ikke veldig hardt, treneren advarte i begynnelsen om ikke å overdrive fordi konkurransen ikke var forberedt. Til slutt klarte vi å holde et lignende tempo, sa V. Stroli.

Foto Cristian Manzoni / IBU / Gabrielė Leščinskaitė

Franske Julia Simon (0 + 0) triumferte på 7,5 km sprint hos kvinnene og passerte norske Norte Marts Olsbu Roeiseland (0 + 1, 3,6 sekunder bak) og Tiril Eckhoff (1 + 0, 21,8 sekunder bak). Gabrielė Leščinskaitė, som kjørte den siste raske runden, tok 35. plass (0 + 1, 2 min. 37,7 sek.), Og Natalija Kočergina – 54. (2 + 2, 3 min. 50,8 sek.) .

Søndag stiller skiskytterne i samstartsrennet. Starten på verdenscupsesongen går fra 27. til 28. november i Estesund, Sverige.