Home » FN sier at «forbereder» forsøk på å evakuere Mariupol, oppfordrer Antonio Guterres Moskva til å samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen om mulige krigsforbrytelser

FN sier at «forbereder» forsøk på å evakuere Mariupol, oppfordrer Antonio Guterres Moskva til å samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen om mulige krigsforbrytelser

by Peter Østbye

Kanskje den åttende gangen er den rette? Det har nok ikke gått utenom din oppmerksomhet at krigen i Ukraina også foregår på informasjonsfronten. Du vil ha lagt merke til at svaret brukte og misbrukte det betingede klokken 12:55 i går.

I går, Bloomberg-byrået, med henvisning til en navngitt kilde nær den russiske gassgiganten Gazprom, sa fire europeiske gasskjøpere allerede hadde betalt for forsyningene sine i rubler, slik Russland krevde. Byrået la til at ti europeiske selskaper har åpnet de nødvendige kontoene hos Gazprombank for å møte president Vladimir Putins betalingskrav. Bloomberg navngir ikke selskapene.

Byrået Bloomberg kunngjorde da at ENI, den italienske energigiganten, ville være villig til å åpne kontoer i rubler hos Gazprombank. Bloomberg presiserte at tyske Uniper SE tror de kan fortsette å kjøpe russisk gass.

TA-byråetPå sin side kunngjorde SS, det offisielle russiske byrået, med henvisning til den østerrikske kansleren Karl Nehammer, at OMV-selskapet hadde akseptert Russlands vilkår og ville betale for gassen i rubler.

Donald Tusk, tidligere president for Det europeiske råd (2014-2019), har delt seg fra en morder tweeti form av en oppfordring til bestilling, der han skrev: «Jeg hørte at ikke bare Ungarn, men også Østerrike og Tyskland er klare til å betale for russisk gass i rubler. Er de fortsatt en del av eurosonen eller rubelsonen? »

Uten å vente på Donald Tusks reaksjon, hadde Karl Nehammer gjort det Avslag på TA-kunngjøringenSS: «Før russisk propaganda fortsetter falske nyheter å spre seg. Selvfølgelig vil OMV fortsette å betale i euro for gassleveranser fra Russland. Østerrike respekterer strengt de felles vedtatte europeiske sanksjonene. »

Presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, fordømmer «et nytt forsøk fra Russland på å utpresse oss med gass» og forsikret at EU var det «forberedt på dette scenariet». Så langt er det bare Ungarn som har gått med på å betale for russisk gass i rubler om nødvendig, i motsetning til de andre landene i EU.

You may also like

Leave a Comment