Home » Følger du kjendiser og er du interessert i livene til stjernene i underholdningsverdenen? Forskerne som utførte studien har triste nyheter til deg

Følger du kjendiser og er du interessert i livene til stjernene i underholdningsverdenen? Forskerne som utførte studien har triste nyheter til deg

by Connie Nielsen

Myten om stjernen er et av de merkeligste trekkene i vår kultur. Når romvesener lander på jorden og du må forklare dem hvorfor du smelter bort foran totalt fremmede, hvordan vil du svare dem?

Jada, den beste unnskyldningen ville være «Jeg er en fan av kreasjonene deres», men realistisk sett vet du ikke engang hva de skapte. Når det kommer til å innse at du promoterer et produkt og er interessert i livene til helt fremmede, øker hjerterytmen plutselig når du møter en skuespiller eller sanger som dukker opp på skjermen.

Plakater faller av veggene og antallet personer (ikke sider) som følges på Instagram reduseres etter hvert som du lærer om produsenter og forvaltningsselskaper, enorme investeringer i kjendisutvikling, betalte utvalg og kreative profesjonelle biografier og talentanmeldelser.

Denne kjendisen sa dette, en annen sa det. Hvis du ikke kjenner disse menneskene, vet du fortsatt ikke hva de tenker. Fordi deres sosiale nettverk ikke administreres av dem, men justert høyere meldinger i markedsføringsstrategimøter, tar hensyn til de siste trendene og Twitter-sporing. Hvis du noen gang har lurt på hvorfor veldig velstående idrettsutøvere, sangere og skuespillere plutselig har noe å si om politikk, næringsliv og teknologi, er det på grunn av dette.

Men berømmelseskulturen er ekte. Folk står i kø for å ta bilder med fremmede. «Jeg var enig…» – Fikk du virkelig kontakt med ham bare ved å ta et sekund for å ta et bilde? Hvorfor oppfører folk seg så rart når de glorifiserer fremmede, selv når de innser at alt de vet om dem er skapt, kontrollert og betraktet informasjon?

I bladetBMC psykologi«Den interessante studien som er beskrevet viser at de som tilber kjendiser er mindre intelligente.Noble kjendiser. Foto av VidaPress/Scanpix

I 1763 måtte voksne svare på en rekke spørsmål, deretter ble deres intellektuelle evner testet. Selvfølgelig spurte en av testene om kjente fremmede. Deltakerne måtte også snakke om forholdet til kjendiskulten.

Å diskutere kjendiser med venner ender rett og slett opp hos de «sosiale» fansen av underholdningsverdenen. Det vil si at de som er interessert i stjernene kun i den grad det hjelper dem å holde kontakten med de rundt dem.

Litt mer oppmerksomhet rettes mot kjendiser av «intenst personlige» fans, som ofte tenker på stjernene alene, uten oppmuntring fra de rundt dem. Hvis du for eksempel stagnerer «hvor mange barn har du…» eller bare følger med på kjendissider fordi du vil vite hvor du skal si at du er på ferie, hører du sannsynligvis hjemme i den kategorien.

I den høyeste kategorien av kjendiskult er de som drømmer om å møte en stjerne eller til og med godta å gjøre noe ulovlig eller mot deres tro hvis den kjendisen ønsker det.

Forskere har funnet ut at større interesse for kjendiser er assosiert med lavere intelligens.

Denne sammenhengen er ikke årsakssammenheng – interessen for fremmede reduserer ikke intellektet. På den annen side er en slik ensidig følelsesmessig forbindelse med fremmede svekkende og tar bort for mye oppmerksomhet til å forbedre ens situasjon.

Forskere tror også at personer med høyere intelligens er likegyldige til kjendiser fordi de gjenkjenner kjente markedsføringsstrategier som driver folk.


Rødt teppe.  Foto av VidaPress/Scanpix

Rødt teppe. Foto av VidaPress/Scanpix

Normalt er det mange som forstår at stjerner skapes og utvikles, men mange tror at det brukes kraftige PR-triks for dette – skandaler, angivelig lekke bilder, smertefulle splittelser og uenigheter med andre stjerner.

I virkeligheten er imidlertid disse markedsføringsstrategiene mindre uttalte: støtte til den populære Twitter-bevegelsen, velskrevne og innøvde intervjuer og valg bak kulissene for penger. Hvis du lurer på «hvorfor er ikke disse menneskene berømte» når du ser på et populært talentprogram, er svaret vanligvis ikke mangel på talent, besluttsomhet eller personlighet, men mangel på investeringer.

Og ja, det trengs selvsagt mer forskning. Men fattige mennesker følger ofte kjendiser bare for å se et bedre liv.

Når det ikke er noe interessant å fortelle i løpet av livet, må man lete andre steder etter de historiene. Mesteparten av tiden er de ikke ekte.

Kilde: https://bmcpsychology.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40359-021-00679-3

You may also like

Leave a Comment