Home » Forbindelsen fra Łódź Fabryczna til hovedstaden i Norge åpnes

Forbindelsen fra Łódź Fabryczna til hovedstaden i Norge åpnes

by Gunnar Garfors

Innbyggere i Łódź og regionen kan reise til Oslo med buss. FlixBus åpner direkte forbindelse til hovedstaden i Norge. Busser går fra busstasjonen i Kraków og stopper også i Łódź. 3. august drar de på turné for første gang. Linjen vil operere i begge retninger 7 dager i uken hele året. Reisen fra Lodz tar ca. 28 timer.

Ruten inkluderer en fergetur fra Gdynia til Karlskrona som en del av en billett kjøpt gjennom transportørens nettside eller i mobilapplikasjonen. FlixBus tilbyr muligheten til å transportere en sykkel. Første kurs på denne ruten starter 3. august. Fra Gdynia tar reisen til Oslo under 24 timer, mens den totale reisetiden fra første stopp i Polen er rundt 32 timer. Reisetidene kan variere noe avhengig av ukedag. Linjen vil operere i begge retninger 7 dager i uken hele året.

Linje N1202 starter ved MDA busstasjon i Kraków. De nærmeste stasjonene i Polen er Katowice, Łódź Fabryczna, Ciechocinek, Toruń, Grudziądz, Gdańsk, Sopot, Gdynia. Fra Gdynia til Karlskrona dekker passasjerene deretter sjøetappen om bord på nattfergen. I Sverige stopper bussene suksessivt i Växjö, Värnamo, Jönköping, Borås, på Gøteborg-Landvetter flyplass og i Gøteborg. Siste stopp på denne banen er hovedstaden i Norge – Oslo.

– Ved å bestille tur på FlixBus nettside eller mobilapp kan passasjerene reise hele ruten på én billett uten å måtte foreta en egen fergebestilling. Prisen på kurset inkluderer et sete i kabinen – sier Michał Leman, administrerende direktør for FlixBus i Polen, Baltikum og Ukraina.

For denne ruten er det også online innsjekking før avgang. For å sikre seg plass i kabinen under fergeoverfarten, må passasjerene fylle ut skjemaet i e-posten ved bestilling inntil 72 timer før avgang.

Norge er det sjette landet lagt til FlixBus-nettverket i år, tilgjengelig direkte fra Polen. Det er nå også det fjerde skandinaviske landet som tilbys – busser fra dette selskapet går allerede til Danmark og Sverige. Disse forbindelsene omgår imidlertid Łódź. I likhet med linjen til Finland som åpnet 27. juli, går den fra Warszawa til den finske byen Vaasa. På ruten til Finland går fergeoverfarten mellom Tallinn og Helsinki.

Over 100 000 mennesker bor i Norge. stenger.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment