Home » Forbrytelser som rystet landet i 2022 – Krotoszyn.dlawas.info – informowo portal

Forbrytelser som rystet landet i 2022 – Krotoszyn.dlawas.info – informowo portal

by Connie Nielsen

I begynnelsen av februar forlot Aleksandra og Oliwia i Częstochowa (Schlesiske voivodskap) hjemmet sitt på ul. Bienia under ukjente omstendigheter og tok ikke kontakt med slektninger. 16. februar kunngjorde lokale påtalemyndigheter at 52 år gamle Krzysztof R., en venn av den savnede, var blitt arrestert i saken og siktet for drapet på begge kvinnene. Mannen ble arrestert.

Et storstilt søk etter en 45 år gammel kvinne og datteren hennes endte 21. februar med funn av likene til to kvinner i skogen ved siden av riksvei nr. 91, nær Romanów. Dødsårsaken var kvelning.

Det viste seg senere at den mistenkte kjente ofrene sine godt. Han skulle til og med hjelpe kvinnen med å jobbe på eiendommen og pusse opp leiligheten.

Tragedien skjedde i mars i et hus ved ul. Wyszogrodzka i Płock (Mazovian voivodskap). Der oppdaget brannmenn likene til tre gutter på 8, 12 og 17 år. Tjenestene hadde tidligere mottatt melding om manglende kontakt med en av tenåringene.

Etter at guttenes kropper ble funnet, jobbet et etterforskningsteam fra politiet og flere påtalemyndigheter i mange timer på stedet, med å sikre blant annet spor og fastsette detaljene rundt den tragiske hendelsen. Etterforskere rapporterte at det ble funnet rifter på halsen på guttenes kropper.

Etterforskere arresterte faren til den yngste gutten, Radosław K. Mannen har vært etterlyst i over en uke. Han hørte en siktelse for trippelt drap med særlig grusomhet.

I begynnelsen av september i Warszawas Wilanów-distrikt – som uoffisielt etablert av PAP – mellom foreldrene hennes – 32 år gamle Magdalena D.-M. og mannen hennes hadde en kamp. Til slutt forlot mannen leiligheten, og kvinnen ble stående alene med tre barn, så skjedde en tragedie.

Hun ble siktet for drapet på sin én måned gamle datter og drapsforsøket på hennes to sønner på tre og ni år. «Den mistenkte tilsto de påståtte handlingene og kom med uttalelser, hvis innhold er dekket av konfidensialiteten til etterforskningen» – kunngjorde distriktsadvokatens kontor i Warszawa. Magdalena D.-M. Hun ble varetektsfengslet i tre måneder.

Retten forlenget varetektsfengslingen til slutten av februar. – Bevisbehandling pågår nå, sa aktor.

I oktober ble hele Polen sjokkert over nyheten om at liket av en 4 år gammel gutt var funnet gravlagt i landsbyen Górki i Garwolin-skogen. En fire år gammel gutt i ferd med å falle ned i et badekar fullt av kokende vann. «En lignende uttalelse om at barnet falt i plaskebassenget med kokende vann og ikke ble tatt med til legen ble gitt av den mistenkte moren og hennes partner,» rapporterte distriktsadvokatens kontor i Siedlce.

Barnets mor – 19 år gamle Karolina W. – og Damian G. ble arrestert og siktet for førstegrads drap på barnet. Tingretten i Siedlce dømte tre måneders varetektsfengsling. Som etterforskerne tidligere rapporterte, tilsto Damian G. å ha begått den påståtte forbrytelsen.

I november fant et brutalt drap sted i et av fogdens kontorer i Łuków (Lublin voivodskap). En 42 år gammel fylkesmann brukte kniv til å angripe en 32 år gammel kontoransatt som prøvde å dytte angriperen unna, og deretter en 44 år gammel namsmann.

Som statsadvokaten meldte, slo Karol M. kvinnen 40 ganger med en kniv. Arbeideren fikk hode- og underarmskader.

Ifølge politiet brukte betjentene som først kom til stedet skytevåpen mot den aggressive knivbevingende mannen.

Namsfogden, en advokat og mutteren ble kjørt til sykehuset. Kvinnens liv sto ikke til å redde. En 42 år gammel mann med skuddsår ble operert. Tilstanden hans ble av legene beskrevet som stabil. Karol M. ble siktet for drap på en namsmann, drapsforsøk på en politimann og en ansatt i et advokatfirma. Mannen ble midlertidig pågrepet.

Som PAP uoffisielt fikk vite, sto den 42 år gamle drapsmistenkte Karol M. tiltalt for ubetalte barnebidrag på flere tusen zloty på tidspunktet for hendelsen, om enn med en annen namsmann. Namsfogden, hvis drap han er mistenkt for, førte ikke en aktiv sak mot ham, og de forrige endte med nedbetaling av gjelden. Mannen hadde heller ikke noe kriminelt rulleblad.

I begynnelsen av november ble liket av en 26 år gammel kvinne funnet i en av leilighetene i Oświęcim (Lesser Poland Voivodeship). Faren hennes oppdaget liket. Datteren hennes, som var flere år, og jentas far, Ingebrigt G., var imidlertid ikke der.

Politiet startet jakten på mannen. Kraków tingrett utstedte en europeisk arrestordre (ENA) mot nordmannen. Det ble utstedt en barneadvarsel for barnet. Etter noen timer ble mannen stoppet av danske tjenestemenn på Københavns motorvei. Han kjørte en Volkswagen med skilt i Oświęcim, og 5 år gamle Mia satt i baksetet.

Obduksjonsresultatene bekreftet at 26-åringen fra Oświęcim døde som følge av sår og blødninger.

Mias bestefar fikk foreløpig forvaring av barnet ved Oświęcim-domstolens avgjørelse, og 21. desember godkjente tingretten i København nordmannens utlevering til Polen. Den ble overlevert fra Danmark til Polen.

You may also like

Leave a Comment