Home » United Cup: Iga Świątek vinner! Tøff kamp mot Sveits

United Cup: Iga Świątek vinner! Tøff kamp mot Sveits

by Erlend Loe

Kampen var tøff til tross for at den ble stengt i rette sett. Fansen så mange lange stevner og spillerne brukte over to timer på banen.

SE OGSÅ: Den tidligere polske tennisspilleren ønsker å åpne en bryllupssal

Świątek tok raskt initiativet i første sett og ledet 4:1 etter noen minutter. Senere ga Bencic, en olympisk mester fra Tokyo, henne noen problemer, men hun klarte ikke å gjenvinne kontrollen.

I andre sett klarte polakken raskt en pause, i den tiende kampen gamblet hun bort overtaket og en tie-break måtte til. I den scoret Świątek tre poeng på rad på 2:2, og et øyeblikk senere var hun fornøyd med seieren i kampen.

– Jeg forventet at kampen mot Belinda ville bli veldig intens, at det ikke ville bli lett for meg på dette raske underlaget. Jeg er ikke fornøyd med at jeg fikk pause på slutten av andre sett, men med riktig innstilling klarte jeg å gå inn i tie-break og vinne. Jeg er veldig glad fordi det var stressende – sa Świątek i en kort samtale på banen.

Turneringen spilles i tre byer: Perth, Brisbane og Sydney. 18 landslag deltar i den første utgaven av United Cup. De ble delt inn i seks grupper, to i hver by.

Polen er i gruppe B i Brisbane, som også inkluderer gruppe E (Brasil, Italia og Norge). Italia er bare ett skritt unna opprykk, og leder 2-0 mot Norge.

I tidligere kamper beseiret Sveits Kasakhstan 5-0, mens Weiss-Roten slo Kasakhstan 4-1.

4. januar spiller gruppevinnerne i hver by mot hverandre for å nå semifinalen. En av de tre tapende gruppevinnerne med best rekord i gruppespillet spiller også i semifinalen. Semifinalene er berammet til 6. og 7. januar, med finalen 8. januar. Kampene i denne fasen spilles i Sydney.

MC, Polsat Sport, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment