Home » Første natt med fotografering i Warszawa – Kronika24.pl

Første natt med fotografering i Warszawa – Kronika24.pl

by Catherine Monroe

Allerede 18. august kan du flere steder i Warszawa se bilder av legendene om polsk fotografering på gigantiske skjermer.

Dette er et utvalg rett fra den største europeiske fotofestivalen i Arles, samt prosjekter av debutanter og debutanter som omhandler temaet endringer i Warszawa. Det er over 50 forfattere fra Polen og utlandet. I tillegg vil programmet inneholde et utvalg fra Warszawa-museets omfattende fotosamling og en spesialvisning av en eksperimentell film av det franske New Wave-ikonet Agnès Vardy. Arrangementet er organisert som en del av et nytt initiativ fra Warszawa Museum – Senter for fotografi i samarbeid med Nasjonalmuseet på Island.

Fotografering på storskjerm

Utendørs filmvisninger, nattlige besøk på museer og helger i kunstgallerier er allerede standardpris for innbyggere i Warszawa. hva med bildet Fotosenteret til Warszawa-museet har bestemt seg for å tette gapet og forberede en ny begivenhet på byens kulturkart – fotografiens natt. Bilder sett på en stor skjerm om natten kan være fascinerende. Visningene finner sted på opptil tre steder i Warszawa. I hver av dem kan seerne forvente et annet utvalg av fotografier. Storformatskjermer vil bli satt opp foran Warszawa-museet på Gamlebytorget, foran Studio Bar, i Five Sióstr-parken (tidligere Park Zachodni) i Ochota og i Szczęśliwicki-parken.

Ikoner for moderne og historisk fotografi om Warszawa

Verkene til totalt 50 forfattere vil bli presentert på arrangementet. Blant dem er fotografier av Warszawa av Chris Niedenthal, siste fotografier fra Vistula av Anna Bedyńska, et fotodikt av Anna Orłowska og fotografier av Warszawa-forstedene av Rafał Milach, som nylig ble den første polakken som ble med i gruppen av fotojournalister fra den anerkjente Magnum byrå. Denne kvelden får vi også se et utvalg bilder fra Warszawa-museets unike samling, som omfatter nærmere 300 000 gjenstander. Showene er akkompagnert av levende musikk.

Fotodebuter om endringer i Warszawa

Målet med fotografisenteret til Warszawa-museet er blant annet: å utvikle grasrotinitiativer og støtte fotoprosjekter av kunstnere som begynner på sin kunstneriske vei. Derfor vil Fotonatten også være en mulighet til å bli kjent med arbeidet til debutfotografene, valgt ut gjennom en åpen utlysning. Temaet for årets åpne utlysning var den omfattende transformasjonen av Warszawa og søknadene ble evaluert av en internasjonal jury som inkluderte: Amanda Maddox – Chief Curator of World Press Photo og direktør for National Museum of Iceland – Harpa Þórsdóttir. Takket være samarbeidet med den islandske institusjonen vil den parallelle utlysningen av prosjekter og den nattlige presentasjonen av debutene finne sted samme dag i Reykjavík.

Bilder rett fra Europas største fotofestival

Rencontres de la photographie d’Arles er den største og eldste europeiske fotofestivalen, som arrangeres hvert år i Provence. I løpet av årets natt vil et utvalg av de beste fotoprosjektene de siste 12 månedene presenteres der. Takket være festivalens støtte har innbyggerne i Warszawa nå muligheten til å se et utvalg bilder rett fra Arles. Som en del av en spesialvisning skal vi også se filmen Hallo cubanere! fra 1963 av Agnès Varda – regissør, fotograf og feminist, ikon for den franske nybølgen. Den korte dokumentaren består utelukkende av tusenvis av svart-hvitt-bilder tatt av regissøren på Cuba.

Senter for fotografering av Warszawa-museet

The Night of Photography er en del av programmet til Centre for Photography, et nytt initiativ fra Warszawa-museet som har som mål å stimulere interessen for fotografi. Som en del av Focus on Photography-prosjektet mottar Senter for fotografi 458 000 EUR i midler fra Island, Liechtenstein og Norge under EØS- og Norge-bevilgningene og er medfinansiert av Kultur- og riksantikvaren.

fotokveld

18. august
Start: timer 20.30

Gratis inngang

Steder:

● Warszawa-museet, Gamlebytorget 30-42
● Bar Studio, pl. parade 1
● Chono Lulu Bistro & Bar, Five Sisters Park (tidligere Park Zachodni)
● Utendørskino, Szczęśliwicki-parken

You may also like

Leave a Comment