Home » Forsterkninger av NATO-styrker fra Norge ankom Litauen – ALLTID

Forsterkninger av NATO-styrker fra Norge ankom Litauen – ALLTID

by Gabriel Scott

For å styrke NATO Frontline Forces Battle Group i Rukla, utplasserer Norge ytterligere militære kapasiteter i Litauen. Ytterligere 60 norske mekaniserte infanterister med ekstra støtteelementer ankom Litauen i dag.

I følge forsvarsminister Arvydas Anušauskas er styrking av NATOs frontlinjekampgruppe i Litauen av særlig betydning – de alliertes militære tilstedeværelse i Litauen er den viktigste avskrekkende faktoren.

– Den nåværende sikkerhetssituasjonen krever en ekstra reaksjon, så vi trenger akutt forsterkninger fra Norge. Å styrke forsvaret vårt er et tydelig bevis på de alliertes forpliktelse til vår sikkerhet,» sa minister Anušauskas.

Fra og med 2017 har rundt 140 norske soldater med Leopard 2 A4-stridsvogner og CV 90 30 Mk IFV infanterikampvogner og støtteelementer tjenestegjort i den tyskledede NATO Front Forces Battalion i Litauen.

Normalt tjener rundt 1200 allierte tropper i Rukla under en rotasjon, men for tiden er NATO Front Forces Battle Group forsterket av ytterligere 350 soldater, som Tyskland har besluttet å utplassere i Litauen. Når Russland invaderer Ukraina og spenningen øker i regionen, sender Nederland ytterligere 70 soldater til kampgruppen.

«Hvert land som har bidratt med tropper til NATOs frontstyrkerbataljon utvider disse evnene,» sier minister A. Anušauskas.

You may also like

Leave a Comment