Home » Det danske og norske fotballforbundet slutter seg til boikotten av Russlands kamper

Det danske og norske fotballforbundet slutter seg til boikotten av Russlands kamper

by Erlend LoeNorge trening


© EARTH SAHIN
Norge trening

Fotballforbundene i Danmark og Norge meldte deretter at de foreløpig ikke vurderer kamper mot Russland. På denne måten til det polske fotballforbundet, som vil boikotte semifinalekampen mot Russland planlagt til 24. mars i Qatar for opprykk til VM.

– Vi står side om side med fagforeningene som har kunngjort at de ikke vil spille mot Russland, sa det danske fotballforbundets styreleder Jakob Jensen mandag. I likhet med det danske idrettsforbundet DIF (IOC-medlem), tok Jensen til orde for å utestenge Russland fra alle internasjonale sportsbegivenheter.

Danmarks kvinnelandslag er i samme gruppe som Russland i kvalifiseringsrunden til VM. Kampen mot russerne er berammet til september.

I mellomtiden tvitret sjefen for Norges Fotballforbund, Terje Svendsen: «Vi tror, ​​i likhet med Sverige, Polen og Tsjekkia, at en kamp med Russland er uaktuelt nå».

Det internasjonale fotballforbundet kunngjorde søndag at russernes kamper skulle spilles på nøytral bakke, uten fans, uten russisk flagg og hymne, og uten navnet «Russland». FIFA utelukker imidlertid ikke vesentlig strengere sanksjoner i nær fremtid, opp til og med utestengelse fra turneringen, dersom situasjonen ikke forbedrer seg raskt.

FIFAs tidligere avgjørelser har imidlertid vært skuffet i europeisk fotball.

Den 24. mars, i Moskva, skulle polske spillere spille mot Russland i semifinalen i sluttspillet for opprykk til VM. Allerede lørdag meldte PZPN, i likhet med polske fotballspillere, at det hvit-røde laget – i forbindelse med det russiske angrepet på Ukraina – ikke har tenkt å spille med «Sborna».

Søndag opprettholdt det polske forbundet sitt faste standpunkt. Og like før midnatt annonserte presidenten for det polske fotballforbundet, Cezary Kulesza, de neste trinnene.

«Etter FIFAs skandaløse avgjørelse har det polske fotballforbundet sendt et brev til alle forbund i Europa. Vi har redegjort for vår posisjon og oppfordret dem til å stå ved vår side. For bare forent vil vi være sterke. Ingen mildhet til russisk aggresjon mot Ukraina !» – skrev lederen av det polske fotballforbundet på Twitter.

Også tsjekkerne og svenskene holdt fast ved sin kampboikott mot russerne søndag kveld. Lagene i disse landene spiller i den andre semifinalen i sluttspillet. Vinneren hans var å møte det bedre paret Russland – Polen i den avgjørende kampen om opprykk til VM i Qatar.

I mellomtiden har FIFA tidligere understreket at de var i kontakt med føderasjonene i Polen, Tsjekkia og Sverige.

«På grunn av det kommende sluttspillet (…), har FIFA notert seg holdningene som er uttrykt på sosiale medier av fotballforbundet i Polen, Tsjekkias fotballforbund og det svenske fotballforbundet og har allerede gått i dialog med alle Disse foreningene vil FIFA holde tett kontakt for å finne rimelige og akseptable løsninger sammen» – la til.

Andre forbund hadde tidligere sluttet seg til boikotten av lekene med russerne, inkludert engelske og albanske. For landslaget til Albania brukes det blant annet til spill mot Russland i den nye utgaven av UEFA Nations League. (TRYKK)

bia / co /

You may also like

Leave a Comment