Home » Fotballlegenden kritiserte Ballon d’Or-resultatene. Er uenig i valget

Fotballlegenden kritiserte Ballon d’Or-resultatene. Er uenig i valget

by Catherine Monroe

Den tidligere tyske fotballspilleren Lothar Matthäus kritiserte resultatene av «France Football»-avstemningen for den beste spilleren i verden i sesongen 2022/23. Han mener Erling Haaland var mer fortjent til Ballon d’Or enn vinneren Leo Messi: «Dette valget er en farse, selv om jeg er fan av argentineren,» la han til.

Den 36 år gamle Messi, som ledet det argentinske landslaget til VM i Qatar i desember 2022, vant den prestisjefylte folkeavstemningen for en rekord åttende gang. Resultatene ble annonsert på en galla i Paris.

Robert Lewandowski tok 12. plass, Ewa Pajor tok 18. plass blant kvinner. Den tittelvinnende argentineren gikk forbi norske Erling Haaland og franske Kylian Mbappe.

Messis seier, selv om det var forventet av noen eksperter, viste seg å være kontroversiell. Matthaeus, en tidligere fremstående og vinner av Ballon d’Or i 1990, mener prisen bør gå til noen andre.

– Forrige sesong presterte Haaland bedre enn Messi. Messis seier er ufortjent. Men det viser at verdensmesterskapet er viktigere enn noe annet – sa Matthäus for «Sky» og siterte blant annet: fra DPA-byrået.

– For meg er det ingen måte å savne Haaland. Dette valget er en farse, selv om jeg er Messi-fan. Etter min mening er Haaland den beste spilleren de siste tolv månedene. 1990-VM-vinneren la til at han vant store titler med Manchester City og brøt målscoringsrekorder i prosessen.

«France Football» har delt ut sin pris siden 1956. I sesongen 2010/15 tildelte magasinet og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i fellesskap én spiller med FIFA Ballon d’Or, men siden 2016 har folk stemt på de beste spillere har blitt holdt separat igjen.

Etter at reglene endres, vil 100 journalister (tidligere ca. 170) kåre den beste spilleren – én fra hvert av de 100 beste landene på FIFA-rankingen.

KP, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment