Home » Norge: En flyktning fra Wagner-gruppen forsøkte å returnere til Russland

Norge: En flyktning fra Wagner-gruppen forsøkte å returnere til Russland

by Connie Nielsen

27-åringen ble fredag ​​pågrepet i Grense Jakobselv. Politiet bekreftet arrestasjonen av en mann som forsøkte å krysse inn i Russland, men oppga ikke navnet hans. Hun rapporterte at arrestasjonen var fredelig.

Noen timer tidligere sa Medvedev til Barents Observer at han ønsket å reise til Russland fordi han var overbevist om at han snart ville bli utlevert til Ukraina og derfor ville det være tryggere å returnere til landet.

Medvedev i januar i år. krysset den russisk-norske grensen og søkte asyl. Han ble deretter midlertidig arrestert og avhørt som vitne av Kripos kriminalpoliti, som har ansvaret for å straffeforfølge krigsforbrytelser. Russeren hevdet at han var sjef for en Wagner-gruppeenhet og at han hadde filmer som beviser forbrytelsene begått i Ukraina. Imidlertid bemerket media at disse historiene kanskje ikke er troverdige; Det ble stilt spørsmål ved om Medvedev kunne utføre viktige oppgaver og krysse grensen uten støtte fra andre mennesker.

I følge det uavhengige nettstedet Mediazona signerte Medvedev, en student ved et barnehjem i Tomsk Oblast i Sibir, en kontrakt med Wagner-gruppen i juli 2022.

Etter å ha flyktet til Norge fikk russeren problemer med loven – han ble arrestert for å ha deltatt i en slåsskamp og for å ha gjort ulovlige kjøp i Sverige.

Kilde: pap Niezalezna.pl

#Norge #Ukraina #Wagner Group

Som

Laster anmeldelse…

You may also like

Leave a Comment