Home » Foto: Innblikk i den nye kjeks- og oblatfabrikken «Orkla Biscuit Production» i Ādaži

Foto: Innblikk i den nye kjeks- og oblatfabrikken «Orkla Biscuit Production» i Ādaži

by Gunnar Garfors

Orkla Biscuit Production, et søsterselskap til Orkla Latvija, åpner snart en ny kjeks- og oblatfabrikk i Ādaži, som i dag ble lagt en spesiell kapsel til grunnmuren.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Fabrikkbygningen er allerede bygget, anleggene er der for tiden og de første produksjonslinjene vil snart være i drift.

Det ble tidligere rapportert at minst 10 forskjellige merker kjeks og oblater vil bli produsert etter åpningen av det nye anlegget, inkludert «Selga»-merkede produkter. Det nye anlegget blir det største i sitt slag i Baltikum og Skandinavia og vil skape rundt 300 nye arbeidsplasser.

Orkla Biscuit Production, et selskap i Orkla Group, er et søsterselskap til Orkla Latvija, som skiller seg fra alle andre selskaper i Orkla Group når det gjelder organisasjonsstruktur, arbeidsspesifikasjoner og arbeidsorganisering. «Orkla Biscuit Production» er et produksjonsselskap som kombinerer erfaring og praksis fra latvisk og skandinavisk kjeks- og oblatproduksjonstradisjon.

Kjeks og vafler laget i Latvia 75 % til 80 % av produksjonen er laget for andre Orkla Group-selskaper i Norden (Sverige, Norge, Finland, Estland og selvfølgelig Latvia).

I Orkla-konsernet startet byggingen av dette anlegget som et prosjekt i 2018. I mai 2020 ble et nytt selskap, SIA Orkla Biscuit Production, etablert for å konsentrere Orklas kjeks- og oblatproduksjon på ett sted og bygge et nytt anlegg i Ādaži. Som et resultat vil produksjonen av kjeks og vafler fra Kungelva (Sverige) og Riga (Artilērijas-gaten) overføres til det nye anlegget. Disse endringene vil bli gjort innen 2023. 25. september 2020 ble entreprenørselskapet Merks valgt ut som byggherre av den nye kjeks- og oblatfabrikken Orkla Biscuit Production.

Foto: Innblikk i den nye kjeks- og oblatfabrikken «Orkla Biscuit Production» i Ādaži
Foto: salgsfremmende bilder


Dette er det største prosjektet iverksatt av Orkla-konsernet. Det bekrefter samtidig de langsiktige planene til Orkla Group i Latvia. 32 millioner euro skal investeres i konstruksjonen alene. I tillegg til nykonstruksjonen gjøres det enda flere investeringer i anskaffelse av nytt utstyr, noe som skaper en av de største investeringene innen matproduksjon i Latvia siden gjenvunnet uavhengighet. Det nye anlegget vil også tjene som eksempel for andre selskaper i Orkla-konsernet innen bærekraft, da det legger forholdene til rette for å sikre organisering av en bærekraftig arbeidsprosess.

Du kan finne ut mer om driften og planene for det nye anlegget i intervjuet på «Delfi Bizness»-portalen.

You may also like

Leave a Comment